Vinska klet Prus

Vinska klet Prus, s Krmačine pri Metliki, je sestavljena iz štirih generacij pod eno streho. So tradicionalna vinogradniška družina.

Vino pridelujejo iz grozdja, ki zori v vinskih goricah Krmačina, Repica, Vidošiči, Kamenica in na ostalih sončnih belokranjskih legah. Od tam pogledi segajo vse do cerkve sv. Ane v Vidošičih in sv. Lovrenca na Vivodini, ki je že onkraj slovenske meje.

Prusovi nenehno iščejo načine in postopke, kako izboljšati doseženo. Kajti če kje velja pravilo, da se človek uči do svoje smrti, to prav gotovo drži pri vinogradništvu in vinarstvu.

Vinska klet Prus daje velik poudarek kakovosti vina. Pridelujejo vse kategorije vin: od penine, oranžnih vin do mirnih vin rednih trgatev pa tja do predikatov, kot so pozna trgatev, izbor, jagodni izbor, ledeno vino, suhi jagodni izbor in tudi našo posebnost, slamnato vino – vino iz sušenega grozdja.

Vinska klet Prus je znana predvsem po predikatnih vinih, za katera so prejeli številne zlate medalje, velike zlate medalje in šampionska odličja na vinskih ocenjevanjih doma (Vinska vigred Metlika, ocenjevanja vin v Drašičih, Vino Slovenija Gornja Radgona, Vino Ljubljana) in mednarodnih ocenjevanjih v tujini (Decanter World Wine Awards v Franciji, Vinovita Zagreb, Prešov Slovaška, Bruselj Belgija).

Poleg vrhunske kapljice vina ponujajo tudi ogled vinske kleti in vodene degustacije. Po predhodnem naročilu si ob predstavitvi kmetije lahko ogledate staro klet in vse prostore v novi vinski kleti. Nato sledi vodena degustacija vrhunskih vin ob belokranjski pogači in narezku ali le ob pogači.

Vina pri degustaciji so razvrščena od suhih belih in rdečih do sladkih vin, vključno s predikati in posebnimi vini. Glede na število obiskovalcev kleti se lahko odločate za različne načine izvedbe degustacije. Po eno do dve-urni degustaciji je možen nakup vin, medu in žganja v pristno urejeni trgovini, ki se nahaja v starem delu kleti.

Prikazovanje 1–20 od 24 rezultatov