Svetovno vino | 0,75 L | Vinska klet Prus
23,00  Dodaj v košarico

Svetovno vino | 0,75 L | Vinska klet Prus

23,00 

Sladkorna stopnja: suho
Vsebina: 0,750 L

Svetovno vino z videzom globoke rubinasto vijolčne barve, ima izrazit vonj. Ta diši po začimbah, svežem tobaku, mladem usnju in zrelem črnem jagodičevju. Vino je 2 leti zorjeno v 225 l barrique sodčkih, umno izpeljano. Je suho vino, z mehko razporeditvijo in gladkimi tanini. Zanj je značilen cabernetovski okus vina, ki je v ustih podaljšan. Vino je še zmeraj mlado in ponuja dovolj zabave.

Kategoriji: , Šifra: VKP-011 Oznaki: Ponudnik:

Opis

Sladkorna stopnja: suho

Vsebina: 0,750 L

Barva: globoko rubinasto vijolčna

Vonj: izrazit, diši po začimbah, svežem tobaku, mladem usnju in zrelem črnem jagodičevju.

Pridelava: Vino je 2 leti zorjeno v 225 l barrique sodčkih, umno izpeljano.

Okus: suho, z mehko razporeditvijo in gladkimi tanini. Cabernetovski okus vina v ustih je podaljšan, vino je še zmeraj mlado in ponuja dovolj zabave.

 

Domačija Prus s Krmačine pri Metliki izžareva vedrino prijetnega življenjskega utripa. Štiri generacije pod eno streho simbolizirajo vinogradniško tradicijo družine.

Na Prusovi kmetiji dajejo velik poudarek kakovosti vina. Pridelujejo vse kategorije vin: od penine, oranžnih vin do mirnih vin rednih trgatev pa tja do predikatov, kot so pozna trgatev, izbor, jagodni izbor, ledeno vino, suhi jagodni izbor in tudi njihovo posebnost, slamnato vino – vino iz sušenega grozdja.

Vinska klet Prus je znana predvsem po predikatnih vinih, za katera so prejeli številne zlate, velike zlate medalje in šampionska odličja na vinskih ocenjevanjih doma (Vinska vigred Metlika, ocenjevanja vin v Drašičih, Vino Slovenija Gornja Radgona, Vino Ljubljana) in mednarodnih ocenjevanjih v tujini (Decanter World Wine Awards v Franciji, Vinovita Zagreb, Prešov Slovaška, Bruselj Belgija).

Poleg vin pridelujejo tudi med in žganje.