Rosé | 0,75 L | Vinska klet Prus
16,00  Dodaj v košarico

Rosé | 0,75 L | Vinska klet Prus

16,00 

Sladkorna stopnja: polsuho
Vsebina: 0,750 L

Rose je pridelano vino iz rdeče sorte modre frankinje. Njegova barva je nežno rubinasta z odtenki lososa. Cvetica je lepo odprta, sadna, pokaže nekoliko bolj izrazite note po malinah in jagodah. Ponuja nekaj ostanka sladkorja in prijetno harmonijo, V ustih je poln, bogat, z daljšim zaključkom.

Kategoriji: , Šifra: VKP-006 Oznaki: Ponudnik:

Opis

Sladkorna stopnja: polsuho

Vsebina: 0,750 L

Pridelava: rdeča sorta modre frankinje

Barva: nežna rubinasta z odtenki lososa

Cvetica: lepo odprta, sadna, pokaže nekoliko bolj izrazite note po malinah in jagodah, prijetna harmonija

Okus: poln, bogat, z daljšim zaključkom, s ostanki sladkorja

 

Domačija Prus s Krmačine pri Metliki izžareva vedrino prijetnega življenjskega utripa. Štiri generacije pod eno streho simbolizirajo vinogradniško tradicijo družine.

Na Prusovi kmetiji dajejo velik poudarek kakovosti vina. Pridelujejo vse kategorije vin: od penine, oranžnih vin do mirnih vin rednih trgatev pa tja do predikatov, kot so pozna trgatev, izbor, jagodni izbor, ledeno vino, suhi jagodni izbor in tudi njihovo posebnost, slamnato vino – vino iz sušenega grozdja.

Vinska klet Prus je znana predvsem po predikatnih vinih, za katera so prejeli številne zlate, velike zlate medalje in šampionska odličja na vinskih ocenjevanjih doma (Vinska vigred Metlika, ocenjevanja vin v Drašičih, Vino Slovenija Gornja Radgona, Vino Ljubljana) in mednarodnih ocenjevanjih v tujini (Decanter World Wine Awards v Franciji, Vinovita Zagreb, Prešov Slovaška, Bruselj Belgija).

Poleg vin pridelujejo tudi med in žganje.