Renski rizling, pozna trgatev | 0,5 L | Vinska klet Prus
17,00  z DDV Dodaj v košarico

Renski rizling, pozna trgatev | 0,5 L | Vinska klet Prus

17,00  z DDV

Sladkorna stopnja: sladko
Vsebina: 0,50 L

Vino je nežnih nijans zlatorumene barve. Je sladko vino z živahnimi kislinami značilno za to sorto. Za pitje prijeten in gladek. Priporoča se k sadnim sladicam. Spominja na prezrelo grozdje, posušeno sadje. Pri vonjanju  se sortnost delno izgublja. Harmonija okusa ostaja v ustih daljši čas.

Kategoriji: , Šifra: VKP-021 Oznaki: Ponudnik:

Opis

Sladkorna stopnja: sladko
Vsebina: 0,50 L

Barva: nežne nijanse zlatorumene

Okus: sladko vino z živahnimi kislinami značilno za to sorto. Za pitje prijeten in gladek. Spominja na prezrelo grozdje, posušeno sadje

Vonj:  sortnost se delno izgublja. Harmonija okusa ostaja v ustih daljši čas.

Uporaba: Priporoča se k sadnim sladicam

 

Domačija Prus s Krmačine pri Metliki izžareva vedrino prijetnega življenjskega utripa. Štiri generacije pod eno streho simbolizirajo vinogradniško tradicijo družine.

Na Prusovi kmetiji dajejo velik poudarek kakovosti vina. Pridelujejo vse kategorije vin: od penine, oranžnih vin do mirnih vin rednih trgatev pa tja do predikatov, kot so pozna trgatev, izbor, jagodni izbor, ledeno vino, suhi jagodni izbor in tudi njihovo posebnost, slamnato vino – vino iz sušenega grozdja.

Vinska klet Prus je znana predvsem po predikatnih vinih, za katera so prejeli številne zlate, velike zlate medalje in šampionska odličja na vinskih ocenjevanjih doma (Vinska vigred Metlika, ocenjevanja vin v Drašičih, Vino Slovenija Gornja Radgona, Vino Ljubljana) in mednarodnih ocenjevanjih v tujini (Decanter World Wine Awards v Franciji, Vinovita Zagreb, Prešov Slovaška, Bruselj Belgija).

Poleg vin pridelujejo tudi med in žganje.