Kraljevina, oranžno vino | 0,75 L | Vinska klet Prus
37,00  z DDV Dodaj v košarico

Kraljevina, oranžno vino | 0,75 L | Vinska klet Prus

37,00  z DDV

Sladkorna stopnja: suho
Vsebina: 0,750 L

Vino je videza globlje jantarne barve. Ima poudarjeno cvetico, tople sadne note, ki spominjajo na začinjen jabolčni kompot, hruške in sušene marelice. V ustih dobi sadni okus z značajem okrepitev, z ravno prav zrelimi tanini. Je suho, krepko vino prijetnih kislin. Prevladuje okus vanilje, daje zaznave po lesu, pa tudi sadnosti je več. Je prav lepo izpeljano oranžno vino.

Kategoriji: , Šifra: VKP-016 Oznaki: Ponudnik:

Opis

Sladkorna stopnja: suho
Vsebina: 0,750 L

Barva: Globlje jantarne barve.

Cvetica: poudarjena, tople sadne note, ki spominjajo na začinjen jabolčni kompot, hruške in sušene marelice.

Okus: V ustih dobi ta sadni značaj okrepitev z ravno prav zrelimi tanini. Suho, krepko vino prijetnih kislin, prevladuje vanilja, zaznave po lesu, pa tudi sadnosti je več. Prav lepo izpeljano oranžno vino.

 

Domačija Prus s Krmačine pri Metliki izžareva vedrino prijetnega življenjskega utripa. Štiri generacije pod eno streho simbolizirajo vinogradniško tradicijo družine.

Na Prusovi kmetiji dajejo velik poudarek kakovosti vina. Pridelujejo vse kategorije vin: od penine, oranžnih vin do mirnih vin rednih trgatev pa tja do predikatov, kot so pozna trgatev, izbor, jagodni izbor, ledeno vino, suhi jagodni izbor in tudi njihovo posebnost, slamnato vino – vino iz sušenega grozdja.

Vinska klet Prus je znana predvsem po predikatnih vinih, za katera so prejeli številne zlate, velike zlate medalje in šampionska odličja na vinskih ocenjevanjih doma (Vinska vigred Metlika, ocenjevanja vin v Drašičih, Vino Slovenija Gornja Radgona, Vino Ljubljana) in mednarodnih ocenjevanjih v tujini (Decanter World Wine Awards v Franciji, Vinovita Zagreb, Prešov Slovaška, Bruselj Belgija).

Poleg vin pridelujejo tudi med in žganje.