Sauvignon, oranžno vino | 0,75 L | Vinska klet Prus
37,00  z DDV Dodaj v košarico

Sauvignon, oranžno vino | 0,75 L | Vinska klet Prus

37,00  z DDV

Sladkorna stopnja: suho
Vsebina: 0,750 L

Ta vrsta sauvignona se skupaj z jagodnimi kožicami, celimi jagodami in drožmi macerira dve leti v 600l hrastovih sodih. Gre za zelo zrelo grozdje. Ima zelo intenzivno cvetico, ki diši malce po zeleni papriki, svežem smrečju in sveže ovenelem senu. Očara z širokim naborom aromatov in daljšim pookusom. Vino je je primerno za arhiviranje.

Kategoriji: , Šifra: VKP-018 Oznaki: Ponudnik:

Opis

Sladkorna stopnja: suho

Vsebina: 0,750 L

Pridelava: ta sauvignon se je skupaj z jagodnimi kožicami, celimi jagodami in drožmi maceriral dve leti v 600l hrastovih sodih. Gre za zelo zrelo grozdje. Primerno za arhiviranje.

Cvetica: intenzivna, diši malce po zeleni papriki, svežem smrečju in sveže ovenelem senu. Očara z širokim naborom aromatov in daljšim pookusom.

 

Domačija Prus s Krmačine pri Metliki izžareva vedrino prijetnega življenjskega utripa. Štiri generacije pod eno streho simbolizirajo vinogradniško tradicijo družine.

Na Prusovi kmetiji dajejo velik poudarek kakovosti vina. Pridelujejo vse kategorije vin: od penine, oranžnih vin do mirnih vin rednih trgatev pa tja do predikatov, kot so pozna trgatev, izbor, jagodni izbor, ledeno vino, suhi jagodni izbor in tudi njihovo posebnost, slamnato vino – vino iz sušenega grozdja.

Vinska klet Prus je znana predvsem po predikatnih vinih, za katera so prejeli številne zlate, velike zlate medalje in šampionska odličja na vinskih ocenjevanjih doma (Vinska vigred Metlika, ocenjevanja vin v Drašičih, Vino Slovenija Gornja Radgona, Vino Ljubljana) in mednarodnih ocenjevanjih v tujini (Decanter World Wine Awards v Franciji, Vinovita Zagreb, Prešov Slovaška, Bruselj Belgija).

Poleg vin pridelujejo tudi med in žganje.