Rumeni muškat | 0,75 L | Vinska klet Prus
15,00  z DDV Dodaj v košarico

Rumeni muškat | 0,75 L | Vinska klet Prus

15,00  z DDV

Sladkorna stopnja: polsladko
Vsebina: 0,750 L

Vino Rumeni muškat je prepoznavne svetlo rumene barve. Njegova cvetica nam pove da je to vino iz zrelega grozdja rumenega muškata, ki intenzivna in vabljiva. V ustih je vino slajše, višjih kislin, lepega telesa. Muškatni naboj je intenziven in vztrajen, darežljiv in sortno prepoznaven. Vino je polnejše z dolgim pookusom.

Kategoriji: , Šifra: VKP-008 Oznaki: Ponudnik:

Opis

Sladkorna stopnja: polsladko

Vsebina: 0,750 L

Barva: svetlo rumen

Cvetica: pove da je to vino iz zrelega grozdja rumenega muškata je intenzivna in vabljiva.

Okus: v ustih je vino slajše, višjih kislin, lepega telesa, muškatni naboj je intenziven in vztrajen. Je darežljiv in sortno prepoznaven. Vino je polnejše z dolgim pookusom.

 

Domačija Prus s Krmačine pri Metliki izžareva vedrino prijetnega življenjskega utripa. Štiri generacije pod eno streho simbolizirajo vinogradniško tradicijo družine.

Na Prusovi kmetiji dajejo velik poudarek kakovosti vina. Pridelujejo vse kategorije vin: od penine, oranžnih vin do mirnih vin rednih trgatev pa tja do predikatov, kot so pozna trgatev, izbor, jagodni izbor, ledeno vino, suhi jagodni izbor in tudi njihovo posebnost, slamnato vino – vino iz sušenega grozdja.

Vinska klet Prus je znana predvsem po predikatnih vinih, za katera so prejeli številne zlate, velike zlate medalje in šampionska odličja na vinskih ocenjevanjih doma (Vinska vigred Metlika, ocenjevanja vin v Drašičih, Vino Slovenija Gornja Radgona, Vino Ljubljana) in mednarodnih ocenjevanjih v tujini (Decanter World Wine Awards v Franciji, Vinovita Zagreb, Prešov Slovaška, Bruselj Belgija).

Poleg vin pridelujejo tudi med in žganje.