Rumeni muškat, pozna trgatev | 0,5 L | Vinska klet Prus
17,00  z DDV Dodaj v košarico

Rumeni muškat, pozna trgatev | 0,5 L | Vinska klet Prus

17,00  z DDV

Sladkorna stopnja: sladko
Vsebina: 0,50 L

Za pitje gladko in elegantno. Sladko vino. Primerno za nežnejši spol. Odlično se prileže k sladicam z orehi in vanilijo. Vsebina je zlato rumene barve. Vonj je plemenit, tudi še muškaten, vendar se čuti prisotnost žlahtne plemenite plesni botritis

Kategoriji: , Šifra: VKP-020 Oznaki: Ponudnik:

Opis

Sladkorna stopnja: sladko

Vsebina: 0,50 L

Barva: zlato rumena

Okus: gladek in eleganten. Sladko vino. Primerno za nežnejši spol.

Vonj: plemenit, tudi še muškaten, vendar se čuti prisotnost žlahtne plemenite plesni botritis

Uporaba: k sladicam z orehi in vanilijo.

 

Domačija Prus s Krmačine pri Metliki izžareva vedrino prijetnega življenjskega utripa. Štiri generacije pod eno streho simbolizirajo vinogradniško tradicijo družine.

Na Prusovi kmetiji dajejo velik poudarek kakovosti vina. Pridelujejo vse kategorije vin: od penine, oranžnih vin do mirnih vin rednih trgatev pa tja do predikatov, kot so pozna trgatev, izbor, jagodni izbor, ledeno vino, suhi jagodni izbor in tudi njihovo posebnost, slamnato vino – vino iz sušenega grozdja.

Vinska klet Prus je znana predvsem po predikatnih vinih, za katera so prejeli številne zlate, velike zlate medalje in šampionska odličja na vinskih ocenjevanjih doma (Vinska vigred Metlika, ocenjevanja vin v Drašičih, Vino Slovenija Gornja Radgona, Vino Ljubljana) in mednarodnih ocenjevanjih v tujini (Decanter World Wine Awards v Franciji, Vinovita Zagreb, Prešov Slovaška, Bruselj Belgija).

Poleg vin pridelujejo tudi med in žganje.