Prusova muškatna penina, klasična metoda | 0,75 L | Vinska klet Prus
18,00  z DDV Dodaj v košarico

Prusova muškatna penina, klasična metoda | 0,75 L | Vinska klet Prus

18,00  z DDV

Sladkorna stopnja: suho
Vsebina: 0,750 L

Prusova muškatna penina je pridelana po klasični šampanjski metodi. Ta leži najmanj 1 leto na odmrlih kvasovkah. Vsebina je limonasto rumene barve z zlatimi odtenki. Vonj je svež muškaten, saden in prijeten. Cvetica je dozorela, fina, kompleksna. V ustih je suho, vendar počasi a zanesljivo napolni vsa usta in ima dolg zaključek. Uporablja se predvsem za izbrane predjedi ali kot aperitiv.

Kategoriji: , Šifra: VKP-014 Oznaki: Ponudnik:

Opis

Sladkorna stopnja: suho
Vsebina: 0,750 L

Pridelava: po klasični šampanjski metodi, ležanje najmanj 1 leto na odmrlih kvasovkah.

Barva: limonasto rumene barve z zlatimi odtenki.

Vonj: svež muškaten, saden in prijeten.

Cvetica: dozorela, fina, kompleksna.

Okus: v ustih je suho, počasi a zanesljivo napolni vsa usta. Z dolgim zaključkom.

Uporaba: za izbrane predjedi ali kot aperitiv.

 

Domačija Prus s Krmačine pri Metliki izžareva vedrino prijetnega življenjskega utripa. Štiri generacije pod eno streho simbolizirajo vinogradniško tradicijo družine.

Na Prusovi kmetiji dajejo velik poudarek kakovosti vina. Pridelujejo vse kategorije vin: od penine, oranžnih vin do mirnih vin rednih trgatev pa tja do predikatov, kot so pozna trgatev, izbor, jagodni izbor, ledeno vino, suhi jagodni izbor in tudi njihovo posebnost, slamnato vino – vino iz sušenega grozdja.

Vinska klet Prus je znana predvsem po predikatnih vinih, za katera so prejeli številne zlate, velike zlate medalje in šampionska odličja na vinskih ocenjevanjih doma (Vinska vigred Metlika, ocenjevanja vin v Drašičih, Vino Slovenija Gornja Radgona, Vino Ljubljana) in mednarodnih ocenjevanjih v tujini (Decanter World Wine Awards v Franciji, Vinovita Zagreb, Prešov Slovaška, Bruselj Belgija).

Poleg vin pridelujejo tudi med in žganje.