Šentlovrenka | 0,75 L | Vinska klet Prus
19,00  z DDV Dodaj v košarico

Šentlovrenka | 0,75 L | Vinska klet Prus

19,00  z DDV

Sladkorna stopnja: suho
Vsebina: 0,750 L

Šentlovrenka je srednje intenzivno rubinaste barve. Diši po temno rdečih sadežih. Je polnega okusa žametne teksture , skorajda krepko. Okusiti je prijetno pikantnost. Je vino z osebnostjo in dolgim značilnim okusom v ustih. To je edino vino sorte šentlovrenka, ki ga v Beli krajini prideluje in polni, kot vrhunsko samostojno vino, Vinska klet Prus.

Kategoriji: , Šifra: VKP-012 Oznaki: Ponudnik:

Opis

Sladkorna stopnja: suho

Vsebina: 0,750 L

Barva: srednje intenzivno rubinaste barve.

Vonj: po temno rdečih sadežih. Polnega okusa žametne teksture , skorajda krepko.

Okus: prijetno pikanten, z osebnostjo in dolgim značilnim okusom v ustih.

Edino vino sorte šentlovrenka, ki ga v Beli krajini prideluje in polni, kot vrhunsko samostojno vino, je Vinska klet Prus.

 

Domačija Prus s Krmačine pri Metliki izžareva vedrino prijetnega življenjskega utripa. Štiri generacije pod eno streho simbolizirajo vinogradniško tradicijo družine.

Na Prusovi kmetiji dajejo velik poudarek kakovosti vina. Pridelujejo vse kategorije vin: od penine, oranžnih vin do mirnih vin rednih trgatev pa tja do predikatov, kot so pozna trgatev, izbor, jagodni izbor, ledeno vino, suhi jagodni izbor in tudi njihovo posebnost, slamnato vino – vino iz sušenega grozdja.

Vinska klet Prus je znana predvsem po predikatnih vinih, za katera so prejeli številne zlate, velike zlate medalje in šampionska odličja na vinskih ocenjevanjih doma (Vinska vigred Metlika, ocenjevanja vin v Drašičih, Vino Slovenija Gornja Radgona, Vino Ljubljana) in mednarodnih ocenjevanjih v tujini (Decanter World Wine Awards v Franciji, Vinovita Zagreb, Prešov Slovaška, Bruselj Belgija).

Poleg vin pridelujejo tudi med in žganje.