Modra frankinja | 0,75 L | Vinska klet Prus
15,00  z DDV Dodaj v košarico

Modra frankinja | 0,75 L | Vinska klet Prus

15,00  z DDV

Sladkorna stopnja: suho
Vsebina: 0,750 L

Modra frankinja je avtohtona slovenska sorta. Je srednje globoke rubinaste barve z vijoličnimi odtenki. Njena cvetica je srednje poudarjena, lepo zrela, cvetna. Ima zrele temno rdeče in črne gozdne sadeže, lep dotik lesa. Zelo fino vino. Suho v ustih, krepkejše, čvrsto, okusno. Deluje zelo zrelo, s kančkom marmeladnih not, a ostaja živahno z lepo mero kislin. Vsebuje mehke tanine z dolgim pookusom. Zorjena je 1 leto v večjih hrastovih sodih, tako da dobimo urejeno modro frankinjo s sadnim pookusom.

Kategoriji: , Šifra: VKP-009 Oznaki: Ponudnik:

Opis

Sladkorna stopnja: suho

Vsebina: 0,750 L

Pridelava: Zorjena je 1 leto v večjih hrastovih sodih, tako da dobimo urejeno modro frankinjo s sadnim pookusom. Modra frankinja je avtohtona slovenska sorta.

Barva: srednje globoke rubinaste barve z vijoličnimi odtenki

Cvetica: srednje poudarjena, lepo zrela, cvetna. Zreli temno rdeči in črni gozdni sadeži, lep dotik lesa.

Okus: Suho v ustih, krepkejše, čvrsto, okusno. Deluje zelo zrelo, s kančkom marmeladnih not, a ostaja živahno z lepo mero kislin. Z mehkimi tanini in dolgim pookusom.

 

Domačija Prus s Krmačine pri Metliki izžareva vedrino prijetnega življenjskega utripa. Štiri generacije pod eno streho simbolizirajo vinogradniško tradicijo družine.

Na Prusovi kmetiji dajejo velik poudarek kakovosti vina. Pridelujejo vse kategorije vin: od penine, oranžnih vin do mirnih vin rednih trgatev pa tja do predikatov, kot so pozna trgatev, izbor, jagodni izbor, ledeno vino, suhi jagodni izbor in tudi njihovo posebnost, slamnato vino – vino iz sušenega grozdja.

Vinska klet Prus je znana predvsem po predikatnih vinih, za katera so prejeli številne zlate, velike zlate medalje in šampionska odličja na vinskih ocenjevanjih doma (Vinska vigred Metlika, ocenjevanja vin v Drašičih, Vino Slovenija Gornja Radgona, Vino Ljubljana) in mednarodnih ocenjevanjih v tujini (Decanter World Wine Awards v Franciji, Vinovita Zagreb, Prešov Slovaška, Bruselj Belgija).

Poleg vin pridelujejo tudi med in žganje.