Modra frankinja, barrique | 0,75 L | Vinska klet Prus
21,00  z DDV Dodaj v košarico

Modra frankinja, barrique | 0,75 L | Vinska klet Prus

21,00  z DDV

Sladkorna stopnja: suho
Vsebina: 0,50 L

Polnokrvna modra frankinja, je odličen predstavnik tovrstnega sloga. Je globokih rubinastih barv z vijoličnimi odtenki. Ima izrazito cvetico, zelo zrela, po robidah, češnjah, popru lesu, cedri, najbolj pa navduši fina cvetna nota. Krepkega telesa. V ustih ohranja svežino, fino pikantno in tudi cvetno noto.

Kategoriji: , Šifra: VKP-013 Oznaki: Ponudnik:

Opis

Sladkorna stopnja: suho

Vsebina: 0,50 L

Barva: globoka rubinasta barva z vijoličnimi odtenki.

Cvetica: izrazita, zelo zrela, po robidah, češnjah, popru lesu, cedri, najbolj pa navduši fina cvetna nota.

Okus: V ustih ohranja svežino, fino pikantno in tudi cvetno noto.

 

Domačija Prus s Krmačine pri Metliki izžareva vedrino prijetnega življenjskega utripa. Štiri generacije pod eno streho simbolizirajo vinogradniško tradicijo družine.

Na Prusovi kmetiji dajejo velik poudarek kakovosti vina. Pridelujejo vse kategorije vin: od penine, oranžnih vin do mirnih vin rednih trgatev pa tja do predikatov, kot so pozna trgatev, izbor, jagodni izbor, ledeno vino, suhi jagodni izbor in tudi njihovo posebnost, slamnato vino – vino iz sušenega grozdja.

Vinska klet Prus je znana predvsem po predikatnih vinih, za katera so prejeli številne zlate, velike zlate medalje in šampionska odličja na vinskih ocenjevanjih doma (Vinska vigred Metlika, ocenjevanja vin v Drašičih, Vino Slovenija Gornja Radgona, Vino Ljubljana) in mednarodnih ocenjevanjih v tujini (Decanter World Wine Awards v Franciji, Vinovita Zagreb, Prešov Slovaška, Bruselj Belgija).

Poleg vin pridelujejo tudi med in žganje.