Traminec, pozna trgatev | 0,5 L | Vinska klet Prus
17,00  z DDV Dodaj v košarico

Traminec, pozna trgatev | 0,5 L | Vinska klet Prus

17,00  z DDV

Sladkorna stopnja: sladko
Vsebina: 0,50 L

Vino je rumene barve z zlatimi odtenki. Njegov vonj pa je srednje aromatičen, nežen, spominja po začimbah, sladkem korenu in nageljnovih žbicah, ter cvetu divje vrtnice. V okusu daje vino vtis razkošnosti, kjer je čutiti plemenito žlahtno plesen botritis, ki daje vinu poseben čar.

Kategoriji: , Šifra: VKP-022 Oznaki: Ponudnik:

Opis

Sladkorna stopnja: sladko
Vsebina: 0,50 L

Barva: rumena z zlatimi odtenki

Vonj: srednje aromatičen, nežen, spominja po začimbah, sladkem korenu in nageljnovih žbicah, ter cvetu divje vrtnice

Okus: vtis razkošnosti, kjer je čutiti plemenito žlahtno plesen botritis, ki daje vinu poseben čar.

 

Domačija Prus s Krmačine pri Metliki izžareva vedrino prijetnega življenjskega utripa. Štiri generacije pod eno streho simbolizirajo vinogradniško tradicijo družine.

Na Prusovi kmetiji dajejo velik poudarek kakovosti vina. Pridelujejo vse kategorije vin: od penine, oranžnih vin do mirnih vin rednih trgatev pa tja do predikatov, kot so pozna trgatev, izbor, jagodni izbor, ledeno vino, suhi jagodni izbor in tudi njihovo posebnost, slamnato vino – vino iz sušenega grozdja.

Vinska klet Prus je znana predvsem po predikatnih vinih, za katera so prejeli številne zlate, velike zlate medalje in šampionska odličja na vinskih ocenjevanjih doma (Vinska vigred Metlika, ocenjevanja vin v Drašičih, Vino Slovenija Gornja Radgona, Vino Ljubljana) in mednarodnih ocenjevanjih v tujini (Decanter World Wine Awards v Franciji, Vinovita Zagreb, Prešov Slovaška, Bruselj Belgija).

Poleg vin pridelujejo tudi med in žganje.