Rumeni muškat, izbor | 0,5 L | Vinska klet Prus
20,00  z DDV Dodaj v košarico

Rumeni muškat, izbor | 0,5 L | Vinska klet Prus

20,00  z DDV

Sladkorna stopnja: sladko
Vsebina: 0,50 L

Vino je nežne limonasto rumene barve. Primerno za sladice z orehi in drugim tropskim suhim sadjem ter vanilijo. Je sladkega okusa, kisline so višje in lepo uravnavajo sladkobo. Je srednjega telesa, z intenzivnim karakterjem. Sčasoma se muškatne note naselijo po vseh ustih, kjer vztrajajo v harmoniji z brbončicami. Rumeni muškat je odličen  izbor, ki prepriča z izjemno sortnostjo, vztrajnostjo in okusnostjo. Cvetica je poudarjena, mladostna in ponuja pestro, zrelo muškatno cvetico, ki spominja na grozdje, zrele rumene sadeže, limeto, suhe marelice, fige in rozine.

Kategoriji: , Šifra: VKP-023 Oznaki: Ponudnik:

Opis

Sladkorna stopnja: sladko

Vsebina: 0,50 L

Barva: nežne limonasto rumena

Primerno: sladice z orehi in drugim tropskim suhim sadjem ter vanilijo.

Okus: sladek, kisline so višje in lepo uravnavajo sladkobo. Srednjega telesa, z intenzivnim karakterjem. Prepriča z izjemno sortnostjo, vztrajnostjo in okusnostjo.

Cvetica: poudarjena, mladostna in ponuja pestro, zrelo muškatno cvetico, ki spominja na grozdje, zrele rumene sadeže, limeto, suhe marelice, fige in rozine.

 

Domačija Prus s Krmačine pri Metliki izžareva vedrino prijetnega življenjskega utripa. Štiri generacije pod eno streho simbolizirajo vinogradniško tradicijo družine.

Na Prusovi kmetiji dajejo velik poudarek kakovosti vina. Pridelujejo vse kategorije vin: od penine, oranžnih vin do mirnih vin rednih trgatev pa tja do predikatov, kot so pozna trgatev, izbor, jagodni izbor, ledeno vino, suhi jagodni izbor in tudi njihovo posebnost, slamnato vino – vino iz sušenega grozdja.

Vinska klet Prus je znana predvsem po predikatnih vinih, za katera so prejeli številne zlate, velike zlate medalje in šampionska odličja na vinskih ocenjevanjih doma (Vinska vigred Metlika, ocenjevanja vin v Drašičih, Vino Slovenija Gornja Radgona, Vino Ljubljana) in mednarodnih ocenjevanjih v tujini (Decanter World Wine Awards v Franciji, Vinovita Zagreb, Prešov Slovaška, Bruselj Belgija).

Poleg vin pridelujejo tudi med in žganje.