Penina rose, klasična metoda | 0,75 L | Vinska klet Prus
18,00  z DDV Dodaj v košarico

Penina rose, klasična metoda | 0,75 L | Vinska klet Prus

18,00  z DDV

Penina rose je pridelana je po klasični šampanjski metodi, z 2 leti ležanja na odmrlih kvasovkah. Asociira na srednje globoko lososovo barvo. Cvetica je nežna aromatična. Kljub daljšemu zorenju na kvasovkah kaže še vedno lepo sadno cvetico po jagodah in ostalem rdečem jagodičevju. Je polsuho vino, vrhunsko izpeljano s finimi in nežnimi mehurčki.

Kategoriji: , Šifra: VKP-015 Oznaki: Ponudnik:

Opis

Sladkorna stopnja: polsuho
Vsebina: 0,750 L

Pridelava: po klasični šampanjski metodi, z 2 leti ležanja na odmrlih kvasovkah.

Barva: srednje globoka lososova barva

Cvetica: nežna aromatična. Kljub daljšemu zorenju na kvasovkah kaže še vedno lepo sadno cvetico po jagodah in ostalem rdečem jagodičevju.

Opis: je polsuho vino, vrhunsko izpeljano s finimi in nežnimi mehurčki.

 

Domačija Prus s Krmačine pri Metliki izžareva vedrino prijetnega življenjskega utripa. Štiri generacije pod eno streho simbolizirajo vinogradniško tradicijo družine.

Na Prusovi kmetiji dajejo velik poudarek kakovosti vina. Pridelujejo vse kategorije vin: od penine, oranžnih vin do mirnih vin rednih trgatev pa tja do predikatov, kot so pozna trgatev, izbor, jagodni izbor, ledeno vino, suhi jagodni izbor in tudi njihovo posebnost, slamnato vino – vino iz sušenega grozdja.

Vinska klet Prus je znana predvsem po predikatnih vinih, za katera so prejeli številne zlate, velike zlate medalje in šampionska odličja na vinskih ocenjevanjih doma (Vinska vigred Metlika, ocenjevanja vin v Drašičih, Vino Slovenija Gornja Radgona, Vino Ljubljana) in mednarodnih ocenjevanjih v tujini (Decanter World Wine Awards v Franciji, Vinovita Zagreb, Prešov Slovaška, Bruselj Belgija).

Poleg vin pridelujejo tudi med in žganje.