Rumeni muškat, oranžno vino | 0,75 L | Vinska klet Prus
37,00  z DDV Dodaj v košarico

Rumeni muškat, oranžno vino | 0,75 L | Vinska klet Prus

37,00  z DDV

Sladkorna stopnja: suho
Vsebina: 0,750 L

Oranžno vino rumeni muškat je pridelano po stoletni tradiciji. Na jagodnih kožicah in lastnih odmrlih kvaskovkah se je maceriralo 2 leti. Je videza zlate do oranžne barve, nefiltrirano in obstojno. Rezultat je še zmeraj zazanavno muškatno vino s polno cvetico in bogatega okusa, ki traja. Očara s širokim naborom aromatov in daljšim pookusom.

Kategoriji: , Šifra: VKP-019 Oznaki: Ponudnik:

Opis

Sladkorna stopnja: suho

Vsebina: 0,750 L

Pridelava: po stoletni tradiciji. Na jagodnih kožicah in lastnih odmrlih kvaskovkah se je maceriralo 2 leti. Je nefiltrirano in obstojno.

Barva: zlate do oranžne barve

Cvetica: še zmeraj zazanavno muškatno vino s polno cvetico in bogatega okusa, ki traja.

Vonj: Očara z širokim naborom aromatov in daljšim pookusom

 

Domačija Prus s Krmačine pri Metliki izžareva vedrino prijetnega življenjskega utripa. Štiri generacije pod eno streho simbolizirajo vinogradniško tradicijo družine.

Na Prusovi kmetiji dajejo velik poudarek kakovosti vina. Pridelujejo vse kategorije vin: od penine, oranžnih vin do mirnih vin rednih trgatev pa tja do predikatov, kot so pozna trgatev, izbor, jagodni izbor, ledeno vino, suhi jagodni izbor in tudi njihovo posebnost, slamnato vino – vino iz sušenega grozdja.

Vinska klet Prus je znana predvsem po predikatnih vinih, za katera so prejeli številne zlate, velike zlate medalje in šampionska odličja na vinskih ocenjevanjih doma (Vinska vigred Metlika, ocenjevanja vin v Drašičih, Vino Slovenija Gornja Radgona, Vino Ljubljana) in mednarodnih ocenjevanjih v tujini (Decanter World Wine Awards v Franciji, Vinovita Zagreb, Prešov Slovaška, Bruselj Belgija).

Poleg vin pridelujejo tudi med in žganje.