Rdeči trio | 0,75 L | Vinska klet Prus
37,00  z DDV Dodaj v košarico

Rdeči trio | 0,75 L | Vinska klet Prus

37,00  z DDV

Sladkorna stopnja: suho
Vsebina: 0,750 L

Rdeči trio, presenetljivo krepko avtorsko vino, je zvrst modre frankinje, šentlovrenke in gamaya. Zanj je skrbno izbrano in zrelo grozdje iz najboljših leg in samo ob odličnih letnikih. Vsaka sorta je macerirana posebej in kasneje dve leti zorjena v novih 225 l barrique sodčkih. Je temno rubinastega videza, izredno sadnega in bogatega okusa. Vonj spominja na črno gozdno jagodičevje, temno češnjo in vanilijo. V ustih poleg zaznav nosa dobimo še fine začimbe iz lesa v katerem je vino zorelo. Vino je suho, a ne popolnoma.

Kategoriji: , Šifra: VKP-010 Oznaki: Ponudnik:

Opis

Sladkorna stopnja: suho

Vsebina: 0,750 L

Zvrst: modra frankinja, šentlovrenka in gamaya.

Pridelava: Skrbno izbrano in zrelo grozdje iz naših najboljših leg in samo ob odličnih letnikih. Vsaka sorta je bila macerirana posebej in kasneje dve leti zorjena v novih 225 l barrique sodčkih.

Barva: temna rubinasta

Okus: izredno sadnen in bogat, fine začimbe iz lesa v katerem je vino zorelo. Suho, a ne popolnoma, presenetljivo krepko avtorsko.

Vonj: spominja na črno gozdno jagodičevje, temno češnjo, vanilijo.

 

Domačija Prus s Krmačine pri Metliki izžareva vedrino prijetnega življenjskega utripa. Štiri generacije pod eno streho simbolizirajo vinogradniško tradicijo družine.

Na Prusovi kmetiji dajejo velik poudarek kakovosti vina. Pridelujejo vse kategorije vin: od penine, oranžnih vin do mirnih vin rednih trgatev pa tja do predikatov, kot so pozna trgatev, izbor, jagodni izbor, ledeno vino, suhi jagodni izbor in tudi njihovo posebnost, slamnato vino – vino iz sušenega grozdja.

Vinska klet Prus je znana predvsem po predikatnih vinih, za katera so prejeli številne zlate, velike zlate medalje in šampionska odličja na vinskih ocenjevanjih doma (Vinska vigred Metlika, ocenjevanja vin v Drašičih, Vino Slovenija Gornja Radgona, Vino Ljubljana) in mednarodnih ocenjevanjih v tujini (Decanter World Wine Awards v Franciji, Vinovita Zagreb, Prešov Slovaška, Bruselj Belgija).

Poleg vin pridelujejo tudi med in žganje.