Pivovarna Vizir

Pivovarna Vizir je pionir na področju craft pivovarstva v Sloveniji. V pivovarske vode so se podali leta 2008, saj so želeli prvotno dejavnost vinarstva razširiti in s tem ponuditi  strankam nekaj novega.

Kot zagnana in mlada ekipa z veliko inovativnosti in znanja so zasnovali povsem drugo strategijo. Tako so s pomočjo lastnega družinskega podjetja Mithraeum, ki izdeluje opremo za pivovarstvo, postavili svojo pivovarno in začeli raziskovati svet pivovarstva.

Oba lastnika, Maja in Denis, sta diplomirana živilska tehnologa, kar jima je olajšalo marsikatero začetno težavo, da so hitreje in uspešneje prišli do želenih rezultatov.

V lastni pivovarni sedaj varijo zelo različne in z domišljijo dopolnjene stile piva. Proizvajajo tako piva spodnjega vrenja (lager ali ležak) kot tudi piva zgornjega vrenja (ale piva). V slednjih stilih se poigravajo z različnimi kombinacijami ječmena, pšenice in hmelja. Posebno pozornost posvečajo izbiri surovin, da so le te vrhunske. Prednost pri izbiri hmeljev dajejo izredno kvalitetnim slovenskim hmeljem. Kadar je potrebna posebna dišava, pa posežejo tudi po tujih, aromatičnih hmeljih iz celega sveta.

Pivovarna Vizir je znana tudi po tem, da ponuja pivcem drugačna piva. Na tak način  radi raziskujejo kaj vse se lahko uporabi pri varjenju piva in kako dovzetni so ljudje za drugačne, nenavadne okuse.

Tako občasno zvarijo tudi medeno pivo z belokranjskim medom, kostanjevo pivo iz ročno nabranega kostanja ali pa se poigrajo z začimbami in dodatki, ki so povsem naravni iz  neposredne okolice. Tak primer je pivo s smrekovimi vršički, pivo z dodatkom mete, pivo z ingverjem, pivo, zvarjeno iz krompirja in fižola itd. Skratka, domišljija pri njih nepozna meja.

Proizvodnja njihovega piva raste iz leta v leto, s tem pa tudi kvaliteta in širok spekter naših piv. Temelj njihovega podjetja tako tvori zadovoljna in zagnana delovna ekipa, ki s svojo energijo premika meje in gradi stabilno in uspešno podjetje. V letu 2016 so tako dobili tudi uradno potrditev, saj je njihovo pivo Mr. Pride osvojilo na mednarodnem tekmovanju piv, na Irskem, bronasto medaljo.

So tudi prva slovenska craft pivovarna, ki nudi storitev varjenja piva za ostale blagovne znamke pod lastnim receptom. Tako  varijo tudi njihovi partnerji, skupaj z njimi pa uspešno dvigujejo kulturo pitja piva v Sloveniji in širijo ljubezen do piva izven svojih meja.

Prikaz vseh 17 rezultatov