Belokranjska vina

Kdor želi pobliže spoznati Belo krajino in njene ljudi, se bo veliko naučil iz kozarca njenega vina. V naši spletni trgovini, vam ponujamo vrhunska belokranjska vina.

Belokranjski vinorodni okoliš velja za pravo vinsko oazo Slovenije, ujeto med Gorjance, Kočevski rog in reko Kolpo. Na belokranjskih gričih že skoraj tisoč let domuje vinska trta. Prav ta prostor, nagib in apnena zemlja, zavarovanost pred mrzlimi severnimi vetrovi na eni in odprtost proti jugu na drugi strani nudijo imenitne pogoje za uspevanje vinske trte. Raznolikost klimatskih in talnih območij omogočata pester izbor vin.

Vsak vinoljub pozna belokranjska vina. Danes Bele krajine brez zapeljivo dišečega rumenega muškata, naj bo suh ali visoko predikaten, ne moremo več predstavljati. Enako velja za traminec. Predikatna vina so sploh belokranjski paradni konj. Tudi mlada portugalka je en od belokranjskih značilnosti, saj je slovenska avtohtona sorta. Prav tako tudi modra frankinja, ki je v Beli krajini po razširjenosti med prvimi. Njen potencial za veliko vino odkriva vse več vinarjev.

Najbolj izpostavljene in najbolj prodorne vinarje najdete tudi v našem izboru. Te se po kakovosti mirne duše lahko primerjajo z drugimi zvenečimi slovenskimi imeni. Tudi v pridelavi tako imenovanih oranžnih vin.

Če je nekdaj veljalo, da v Beli krajini uspevajo le kakovostne sorte, danes lahko s ponosom ponudimo pester izbor vrhunskih vin. Doživite belokranjska vina v vsej svoji žlahtnosti v naši spletni trgovini. Vabljeni k ogledu in na zdravje!

Prikazovanje 1–20 od 66 rezultatov