Traminec | 0,75 L | Vinska klet Prus
17,00  z DDV Dodaj v košarico

Traminec | 0,75 L | Vinska klet Prus

17,00  z DDV

Sladkorna stopnja: suho
Vsebina: 0,750 L

Vino Traminec je na pogled srednje intenzivne zlatorumene barve. Njegova cvetica je zaznavna traminčeva, rahlo diši po vrtnicah, po začimbah kot so nageljnove žbice, sladki koren, cimet. Na okus je vino suho, dokaj svežih kislin, lepega telesa. Sortnost traminca se zaznava v dolgem pookusu.

Kategoriji: , Šifra: VKP-002 Oznaki: Ponudnik:

Opis

Sladkorna stopnja: suho

Vsebina: 0,750 L

Barva: srednje intenzivne zlatorumene

Okus: suho, dokaj svežih kislin, lepega telesa. Sortnost traminca se zaznava v dolgem pookusu.

Cvetica: zaznavna traminčeva, rahlo diši po vrtnicah, po začimbah kot so nageljnove žbice, sladki koren, cimet.

 

Domačija Prus s Krmačine pri Metliki izžareva vedrino prijetnega življenjskega utripa. Štiri generacije pod eno streho simbolizirajo vinogradniško tradicijo družine.

Na Prusovi kmetiji dajejo velik poudarek kakovosti vina. Pridelujejo vse kategorije vin: od penine, oranžnih vin do mirnih vin rednih trgatev pa tja do predikatov, kot so pozna trgatev, izbor, jagodni izbor, ledeno vino, suhi jagodni izbor in tudi njihovo posebnost, slamnato vino – vino iz sušenega grozdja.

Vinska klet Prus je znana predvsem po predikatnih vinih, za katera so prejeli številne zlate, velike zlate medalje in šampionska odličja na vinskih ocenjevanjih doma (Vinska vigred Metlika, ocenjevanja vin v Drašičih, Vino Slovenija Gornja Radgona, Vino Ljubljana) in mednarodnih ocenjevanjih v tujini (Decanter World Wine Awards v Franciji, Vinovita Zagreb, Prešov Slovaška, Bruselj Belgija).

Poleg vin pridelujejo tudi med in žganje.