Modra frankinja, belo | 0,75 L | Vinska klet Prus
17,00  z DDV Dodaj v košarico

Modra frankinja, belo | 0,75 L | Vinska klet Prus

17,00  z DDV

Sladkorna stopnja: polsuho
Vsebina: 0,750 L

To je vino, pridelano po najhitrejši metodologiji belega vina. Zanj so značilne zlato bakrene do zelo nežne lososove barve. Ima prijetno sadno cvetico. Je polsuho vino, lepega telesa z enostavnejšim sadnim karakterjem po jagodah, malinah in granatnem jabolku ter daljšim pookusom.

Kategoriji: , Šifra: VKP-005 Oznaki: Ponudnik:

Opis

Sladkorna stopnja: polsuho

Vsebina: 0,750 L

Način pridelave: najhitrejša metodologija belega vina

Barva: zlato bakrene, do zelo nežne lososove barve

Cvetica: Lepa sadna

Okus: polsuho vino, lepega telesa z enostavnejšim sadnim karakterjem po jagodah, malinah in granatnem jabolku ter daljšim pookusom

 

Domačija Prus s Krmačine pri Metliki izžareva vedrino prijetnega življenjskega utripa. Štiri generacije pod eno streho simbolizirajo vinogradniško tradicijo družine.

Na Prusovi kmetiji dajejo velik poudarek kakovosti vina. Pridelujejo vse kategorije vin: od penine, oranžnih vin do mirnih vin rednih trgatev pa tja do predikatov, kot so pozna trgatev, izbor, jagodni izbor, ledeno vino, suhi jagodni izbor in tudi njihovo posebnost, slamnato vino – vino iz sušenega grozdja.

Vinska klet Prus je znana predvsem po predikatnih vinih, za katera so prejeli številne zlate, velike zlate medalje in šampionska odličja na vinskih ocenjevanjih doma (Vinska vigred Metlika, ocenjevanja vin v Drašičih, Vino Slovenija Gornja Radgona, Vino Ljubljana) in mednarodnih ocenjevanjih v tujini (Decanter World Wine Awards v Franciji, Vinovita Zagreb, Prešov Slovaška, Bruselj Belgija).

Poleg vin pridelujejo tudi med in žganje.