Sivi pinot | 0,75 L | Vinska klet Prus
16,00  z DDV Dodaj v košarico

Sivi pinot | 0,75 L | Vinska klet Prus

16,00  z DDV

Sladkorna stopnja: suho
Vsebina: 0,750 L

Videz Sivega pinoja je svetlo rumenkasto slamnat z obilo drobnih mehurčkov, ki se pokažejo takoj po natakanju vina v kozarec, napoveduje živahno vino za katerega na nos zaznamo vonj rumenega sadja kot so breskev, marelica, melona. V okusu pa del eksotičnega sadja ananas, grenivka. Struktura vina je srednje bogata zato daje vinu pitnost in privlačnost.

Kategoriji: , Šifra: VKP-004 Oznaki: Ponudnik:

Opis

Sladkorna stopnja: suho
Vsebina: 0,750 L

Barva: Svetlo rumenkasti slamnati videz z obilo drobnih mehurčkov, ki se pokažejo takoj po natakanju vina v kozarec.

Vonj: zaznamo rumeno sadje, kot so breskev, marelica, melona

Okusu: del eksotičnega sadja ananas, grenivka.

Struktura: srednje bogata, vinu daje pitnost in privlačnost.

 

Domačija Prus s Krmačine pri Metliki izžareva vedrino prijetnega življenjskega utripa. Štiri generacije pod eno streho simbolizirajo vinogradniško tradicijo družine.

Na Prusovi kmetiji dajejo velik poudarek kakovosti vina. Pridelujejo vse kategorije vin: od penine, oranžnih vin do mirnih vin rednih trgatev pa tja do predikatov, kot so pozna trgatev, izbor, jagodni izbor, ledeno vino, suhi jagodni izbor in tudi njihovo posebnost, slamnato vino – vino iz sušenega grozdja.

Vinska klet Prus je znana predvsem po predikatnih vinih, za katera so prejeli številne zlate, velike zlate medalje in šampionska odličja na vinskih ocenjevanjih doma (Vinska vigred Metlika, ocenjevanja vin v Drašičih, Vino Slovenija Gornja Radgona, Vino Ljubljana) in mednarodnih ocenjevanjih v tujini (Decanter World Wine Awards v Franciji, Vinovita Zagreb, Prešov Slovaška, Bruselj Belgija).

Poleg vin pridelujejo tudi med in žganje.