Opis
Semiška penina z zlatom
Penina z zlatom inovativne vinske kleti Simonič iz Semiča v Beli krajini piše svoje začetke v letu 2004. Gre za vrhunsko in večkrat nagrajeno penino z dodanimi lističi iz 23 karatnega zlata. Številni drobni mehurčki zlate penine so rezultat vrhunske pridelave v sekundarni fermentaciji. V vonju in okusu Semiške penine z zlatom pa nas presenetijo prijetne aromatične sadne note v kombinaciji s tistimi cvetličnimi. Nič čudnega, da je Semiška ZLATA penina pravi hit na porokah in ob posebnih priložnostih!
Vse se začne v vinogradih družine Simonič v Belokranjskem vinorodnem okolišu v Semiču. Na tistih posebnih sončnih legah na kakovostni in specifični zemlji se rodi zlato grozdje. Kakovostne grozdne jagode primerne za vrhunsko penino. Zato ni nič čudnega, da Semiške penine Simonič redno zasedajo najvišje stopničke na podelitvah Kmetijsko živilskega sejma v Gornji Radgoni in tudi v tujini. To pa je potrditev konstantne kakovosti pridelave.
Semiške penine, tudi penina z zlatom, so pridelane izključno po klasični šampanjski metodi, z drugim vrenjem v steklenici. Pomembno je razmerje med sladkorji, kislinami in alkoholom. Semiška penina z zlatom in jantarna penina sta pravi posebnosti kleti Semiške penine.
V Semiško penino z zlatom je nadrobljeno 23-karatno jedilno zlato. Ta še poudari in izostri iskrivo igro mehurčkov ter poskrbi za glamurozen izgled. Ste vedeli, da je bila glamurozna Semiška penina z zlatom postrežena tudi na hrvaškem lepotnem izboru? Njihova penina z zlatom pa je tudi del slovenskega protokola.
Semiška penina z zlatom je še posebno primerna za posebne pogostitve in svečane priložnosti.
Je obvezni del vsake obletnice, rojstnega dneva, krsta, poroke ali poslovnega dogovora in izvirno darilo. Unikatna steklenica Semiške penine z zlatimi lističi in željenim posvetilom je odlična pozornost, s katero boste presenetili vsakega slavljenca. Poročni par pa si jo bo za vedno vtisnil v spomin.
*kozarci na fotografijah niso všteti v ceni in niso del ponudbe. Gre le za ambientalni prikaz.
Način pridelave: klasična metoda
Alkohol: 11,5 % vol
Nepovreti sladkor: polsuho (sec) 18 g/L
Skupne kisline: 7,0 g/L
Zorenje penine na kvasovkah: najmanj 18 mesecev
Sortni sestav:
- 80 % chardonnay
- 20 % laški rizling
Penini je dodano čisto 22 karatno zlato, dovoljeno v prehrani, ki se zaužije skupaj s penino. Postrežemo jo pri temperaturi 6-8 °C. Zlati lističi dajejo penini poseben čar in je tako primerna za posebne pogostitve in svečane priložnosti.