Belokranjski podritnik iz volne
42,00 

Belokranjski podritnik iz volne

42,00 

Belokranjski podritnik je izdelan ročno, iz domače volne belokranjskih ovac. Krbi za vaše zdravje kot podlaga za sedenje na stolu ali sedežu avtomobilu. Primeren pa je tudi za sedenje na tleh – tudi na urah joge. Naj bo podritnik vaš sopotnik na kampiranju, potovanjih ali javnih prireditvah na prostem, saj je naravna ovčja volna, naravni izolator, ki greje in hkrati ščiti pred mrazom in vročino.

** OPOMBA: izdelek ni ves čas na zalogi. Čas za dostavo se sporoči ob naročilu, ali ga sporočimo po poizvedbi s ponudnikom. Izdelek je ročno delo, slike se lahko razlikujejo od dejanskih produktov.

 

Belokranjsko

Izdelek je pridobil certifikat Belokranjsko

Preberite več o kolektivni blagovni znamki Bele krajine.

Kategoriji: , Šifra: TJ-001 Oznake: Ponudnik:

Opis

Belokranjski podritnik – volnena podloga za sedenje


Belokranjski podritnik je izdelan ročno, iz domače volne belokranjskih ovac, vzrejenih na skromnih kraških pašnikih ovčjerejske kmetije Vučji Ogrizek. Podritnik vas prijetno razvaja kot podloga za sedenje na stolu ali sedežu avtomobila, primeren pa je tudi za sedenje na tleh. Tudi otroci ga obožujejo med igro na hladnih tleh. Zdaj bodo tudi oni lahko bolj zdravo posedali ob svojih najljubših igračah.

Naj bo podritnik vaš sopotnik na kampiranju, potovanjih ali javnih prireditvah na prostem, saj je naravna ovčja volna, naravni izolator, ki greje in hkrati ščiti pred mrazom in vročino. Kako ga uporabljamo pa pove kar njegovo ime.

»Ja, točno tako ime je pravo, ker je za pod rit!«

Belokranjski podritnik je vrhunski naravni izdelek, ki nastane s preprostim orodjem in spretnimi rokami tudi iz bolj grobe volne belokranjskih pramenk. Podritnik je v bistvu podstavek ali podloga za sedenje. V stanovanje prinese toplino, domačnost in kanček belokranjske identitete.

Podritnik je skvačkan v krogu s premerom približno 30 centimetrov. Do 2 centimetra debele grelne podloge so raznolikih oblik in vsak vidi nekaj drugega. Da so podritniki tako zelo prijetni pa psokrbijo belokranjske pramenke s svojo volno. 

 

Podritnik – tradicionalna klimatska naprava

Podritnik pozimi greje in poleti hladi. Zato ni nič čudnega, da je belokranjski podstavek za sedenje iz volne, dobil vzdevek: tradicionalna klimatska naprava.

Ta okrasni in funkcionalni dodatek na stolih je skvačkan iz volne belokranjskih pramenk. Gre za  avtohtone slovenske ovce s precej dolgo volno. To je tudi razlog, da lahko z lahkoto preživijo mrzle zime.

Ste vedeli, da ko so se vaščanke pozimi zbrale v hiši in kvačkale, so rekli, da so žene pri prelu. Tako so kvačkale podritnike, ki so imeli v preteklosti izjemno zdravilno funkcijo. Saj ste že slišali za tisto: “Če boš sedel na mrzlem, boš dobil volka!” V resnici naj bi volk v tem primeru pomenil nekakšen prehlad, obolenje prebavil, ki pa ima precej mitološki izvor. Če jih je črvičilo, so včasih rekli, da se jim je v telo naselil volk ali lisjak, ki zdaj grize po črevesju in ne da miru.

Tončka Jankovič se trudi oživiti in ohraniti kulturo volnenih izdelkov in je prepričana, da čas volne spet prihaja.PRIZNANJA IN NAGRADE

 • Na podlagi mnenja strokovne komisije za rokodelstvo je Podritnik prejel CERTIFIKAT DOMAČE IN UMETNOSTNE OBRTI. Gre za priznan certifikat DUO Obrtne zbornice Slovenije 7661-03/13  
 • Za Podritnik tudi 2. nagrada za najlepši belokranjski etnološki spominek
 • Prejemnica ARA DELI AWARD 2016 – za izdelek in storitev lokalno prilagojenih živinorejskih pasem in rastlin


  *** Narejeno v Beli krajini
  *** 100% ovčja volna
  *** Nagrajen izdelek

Dodatne informacije

Vzorec

, ,

Spletna trgovina Belokranjski izdelki deluje po principu združevanja ponudbe ponudnikov iz Bele krajine in nastopa kot centralna točka za prodajo prek spleta.

Obrazložitev pojmov statusa zaloge:

 • Izdelek na zalogi pri ponudniku: v trenutku naročila preverimo s ponudnikom aktualno zalogo in hitrost prenosa v naše skladišče od kjer odpremimo paket. Zaradi narave komunikacije s ponudniki lahko traja tudi do 3 delovne dni za pridobitev točnih informacij. Odprema izdelka je opravljena v 1 delovnem dnevu od prejema zaloge od ponudnika v naše skladišče.
 • Izdelek ni na zalogi: niti pri ponudniku, niti v našem skladišču ni zaloge izdelka. Nekatere izdelke s tem statusom je vseeno mogoče naročiti – ponudnik izdelek izdela po naročilu ali najdemo zalogo pri drugem prodajalcu. Odprema izdelka je pogojena s prejetjem v zalogo in lahko traja 14 delovnih dni.
 • Manj kot X / Vsaj X kosov na zalogi: izdelek je na zalogi v našem skladišču. Zaloga se posodobi 3x dnevno. V trenutku naročila stranko obvestimo, kdaj se bo izvršila odprema. Naročila potrjena s plačilom odpremimo še isti delovni dan, če je naročilo preverjeno z naše strani do 16. ure. V nasprotnem primeru obdelamo naročilo prvi naslednji delovni dan.

Paketi z izdelki več ponudnikov

Belokranjski izdelki združujemo ponudbo več ponudnikov na enem mestu. Pri naročilih, kjer so v enem naročilu združeni različni ponudniki, se šteje za rok odpreme tisti, ki je med vsemi izdelki najdaljši.

Naročnik lahko zahteva pošiljanje posameznih izdelkov ločeno, a s tem prevzame nase dodatno breme pošiljanja večih pošiljk – za vsako dodatno pošiljko strošek pošiljanja, ki se obračuna neposredno Pošti Slovenije ob prevzemu paketa, ali po dogovoru z nami – plačilo po predhodni ponudbi, plačilo preko PayPal oz. Stipe plačilne povezave, ipd.

Dostava s Pošto Slovenije

Iz splošnih pogojev Pošte Slovenije za dostavo paketov v prodajnem programu MojPaket so roki prenosa pošiljk določeni:

 • običajno D+1 po oddaji pošiljke;
 • najkasneje v roku D+3 po oddaji pošiljke.

Navedeni roki so informacijske dostave in zanje Pošta Slovenije ne jamči. Zamude, ki so posledica višje sile niso predmet kršenja obveznosti prenosa pošiljke.

Pakete, primerne za predajo v prenos, pripravljamo do najkasnje 16. ure in jih predamo v prenos najkasneje do 18. ure vsak delovni dan. Naročniki so o poteku izvajanja pošte storitve obveščeni preko SMS ali elektronskega sporočila navedenega ob naročilu. Sporočila pošlje Pošta Slovenije.

Customer Reviews

Based on 4 reviews
100%
(4)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
Z
Zdravka Abram
odlično

**

I
Irena Zupančič

Belokranjski podritnik iz volne

I
Ivana Vusilović

Belokranjski podritnik iz volne

Hvala za oceno in upam,
da vam bom volnen podritnik odlično služil.

Lep pozdrav,
Tomaž

s
suzana bricelj
odličen izdelek

Kakovosten po materialu ter izvedbi, lepo oblikovan.

Morda vam bo prav tako všeč…