Opletena steklenica - vodohramka, vzorec 3 | Jurij Žagar
25,00  Dodaj v košarico

Opletena steklenica – vodohramka, vzorec 3 | Jurij Žagar

25,00 

Do ideje za izdelavo opletene steklenice je avtorja pripeljalo razmišljanje kako povezati nove navade predvsem mlajših ljudi, ter jih povezati s tradicionalnim načinom izdelave zanimivih izdelkov.
Namen opletene steklenice je nošenje različnih napitkov (voda itd…), da bi bili vedno pri roki za osvežitev telesa.
Izdelek je narejen ročno. Steklenica je opletena iz šibja vrbe – beka, ki so nabrane na belokranjskih steljnikih.

Izdelek na zalogi pri ponudniku.

Belokranjsko

Izdelek je pridobil certifikat Belokranjsko

Preberite več o kolektivni blagovni znamki Bele krajine.

Kategorije: , , Šifra: JURZ-6 Oznaki: Ponudnik:

Opis

Vodohramka je ročno delo. Steklenica je opletena iz šibja vrbe – beka. Leska je nabrana v belokranjskih steljnikih.

Vodohramka je kapacitete 0,5L.

 

Jurij Žagar se je rodil na belokranjski kmetiji. V otroških letih  je opazoval očeta pri izdelovanju raznih izdelkov za potrebe takratnega kmetovanja (izdelovanje košev, košar, cajn in podobnih stvari).
Tudi Jurijeva mati je bila rokodelka saj je polnih 50 let izdelovala cekarje iz koruznega ličkanja.

Avtor se je začel ukvarjati z rokodelstvom po petdesetem letu starosti in sicer kot samouk, saj prej za to ni bilo časa kljub veliki želji.

Jurij Žagar sicer izdeluje tudi druge izdelke. In sicer pletarske izdelke iz koruznega ličkanja (cekarje, predpražnike, peharje…), izdelke iz vrbovega šibja – beke (košare, peharji, opletanje steklenic…) in izdelke iz leske in leskovih viter (canje, košare, peharje, koše, okrasne lončke). Vsi izdelki so lično izdelani z veliko skrbnostjo in s poudarkom na kvaliteti vsakega izdelka posebej.

 

Spletna trgovina Belokranjski izdelki deluje po principu združevanja ponudbe ponudnikov iz Bele krajine in nastopa kot centralna točka za prodajo prek spleta.

Obrazložitev pojmov statusa zaloge:

  • Izdelek na zalogi pri ponudniku: v trenutku naročila preverimo s ponudnikom aktualno zalogo in hitrost prenosa v naše skladišče od kjer odpremimo paket. Zaradi narave komunikacije s ponudniki lahko traja tudi do 3 delovne dni za pridobitev točnih informacij. Odprema izdelka je opravljena v 1 delovnem dnevu od prejema zaloge od ponudnika v naše skladišče.
  • Izdelek ni na zalogi: niti pri ponudniku, niti v našem skladišču ni zaloge izdelka. Nekatere izdelke s tem statusom je vseeno mogoče naročiti – ponudnik izdelek izdela po naročilu ali najdemo zalogo pri drugem prodajalcu. Odprema izdelka je pogojena s prejetjem v zalogo in lahko traja 14 delovnih dni.
  • Manj kot X / Vsaj X kosov na zalogi: izdelek je na zalogi v našem skladišču. Zaloga se posodobi 3x dnevno. V trenutku naročila stranko obvestimo, kdaj se bo izvršila odprema. Naročila potrjena s plačilom odpremimo še isti delovni dan, če je naročilo preverjeno z naše strani do 16. ure. V nasprotnem primeru obdelamo naročilo prvi naslednji delovni dan.

Paketi z izdelki več ponudnikov

Belokranjski izdelki združujemo ponudbo več ponudnikov na enem mestu. Pri naročilih, kjer so v enem naročilu združeni različni ponudniki, se šteje za rok odpreme tisti, ki je med vsemi izdelki najdaljši.

Naročnik lahko zahteva pošiljanje posameznih izdelkov ločeno, a s tem prevzame nase dodatno breme pošiljanja večih pošiljk – za vsako dodatno pošiljko strošek pošiljanja, ki se obračuna neposredno Pošti Slovenije ob prevzemu paketa, ali po dogovoru z nami – plačilo po predhodni ponudbi, plačilo preko PayPal oz. Stipe plačilne povezave, ipd.

Dostava s Pošto Slovenije

Iz splošnih pogojev Pošte Slovenije za dostavo paketov v prodajnem programu MojPaket so roki prenosa pošiljk določeni:

  • običajno D+1 po oddaji pošiljke;
  • najkasneje v roku D+3 po oddaji pošiljke.

Navedeni roki so informacijske dostave in zanje Pošta Slovenije ne jamči. Zamude, ki so posledica višje sile niso predmet kršenja obveznosti prenosa pošiljke.

Pakete, primerne za predajo v prenos, pripravljamo do najkasnje 16. ure in jih predamo v prenos najkasneje do 18. ure vsak delovni dan. Naročniki so o poteku izvajanja pošte storitve obveščeni preko SMS ali elektronskega sporočila navedenega ob naročilu. Sporočila pošlje Pošta Slovenije.