EKO olje črnega sezama | Oljarna Pečarič
10,00 17,00  z DDV

EKO olje črnega sezama | Oljarna Pečarič

10,00 17,00  z DDV

Hladno stiskano olje črnega sezama ohranja koncentracijo in zdrav imunski sistem, zaradi metionina, ki izboljšuje kakovost materinega mleka pa ga še posebej priporočajo nosečnicam. Črni sezam vsebuje izredno kvalitetna olja, beljakovine in vlaknine ter množico zdravilnih učinkovin, med njimi kalcij, magnezij, železo, natrij, kalij, fosfor, cink, selen, vitamine skupine A, B1, B2, E, lecitin.

Kategorije: , , Šifra: Ni na voljo Oznaki: Ponudnik:

Opis

Že v antiki in medicini, je bil črni sezam znan kot odlično zdravilo za pospeševanje izgradnje kosti in tvorbe hrustanca. Pozitivni učinki črnega sezama so tudi na mišice, kožo, lase in ostala tkiva. Po tradicionalni kitajski medicini izrazito pomaga krepiti jetra in ledvice. Ker pa je energetski vidik krepitve ledvic zelo pomemben za preventivo in kurativo osteoporoze, so ga Kitajci že od nekdaj uporabljali pri težavah s kosti. Črni sezam ima izrazito prednost pred mlečnimi izdelki. Uživanje črnega sezama ima dobre rezultate tudi zato, ker ima odlično naravno kombinacijo organsko vezanih kalcija in magnezija, ki sta tako dragocena za naše kosti in tudi za srčno mišico. Poleg krepitve kosti pri starejših ga lahko zelo koristno uporabljamo pri otrocih v času rasti, bolezni. Pri nosečnicah pa črni sezam preprečuje pomanjkanje kalcija in s tem pojav manjše gostote kosti pri dojenčku

Črna sezamova semena so ena najbolj hranilno koncetriranih semen. Vključite jih v svojo prehrano na okusen način in izkoristite vse njihove koristi!

Dodatne informacije

Količina

100ml, 250ml