EKO laneno olje | Oljarna Pečarič
7,00 10,00  z DDV

EKO laneno olje | Oljarna Pečarič

7,00 10,00  z DDV

Hladno stiskano EKO olje iz lanenih semen vsebuje nenasičene maščobne kisline omega-3 in omega-6 ter večjo količino vitamina E. EKO laneno olje je močno rumene barve, prijetnega vonja, ki spominja na arašide, orehe, lešnike ali čokolado. Laneno olje na koncu pusti komaj zaznaven pikantno grenak okus, a je prijetnega, mehko zaokroženega okusa. Bolj je grenko, večji so znaki oksidacije. Ob redni uporabi deluje kot zaščitni film v želodcu in črevesju.

Kategorije: , , Šifra: Ni na voljo Oznaki: Ponudnik:

Opis

Številne raziskave so dokazale, da naj bi laneno olje pomagalo zmanjševati tveganje za nastanek bolezni srca in ožilja, različnih oblik raka, srčnega infarkta in sladkorne bolezni. Nekateri laneno seme poimenujejo kar čudežno živilo.

Zakaj je laneno olje tako zdravo?

Laneno olje vsebuje številne hranilne snovi, ki jih vsebuje tudi seme, najbolj pa velja izpostaviti naslednje tri:

  • Maščobne kisline omega 3 (alfalipolična maščobna kislina). Te maščobne kisline dokazano zmanjšujejo vnetja v telesu, ščitijo naše srce in ožilje in še in še.
  • Lignani. Lignani imajo močne antioksidantne lastnosti.
  • Prehranske vlaknine. Laneno seme vsebuje tako topne kot netopne prehranske vlaknine.

Poleg naštetih hranil pa laneno seme vsebuje še mangan in vitamin B1.

Kot smo že omenili, v lanu najdemo veliko fitoestrogenov, natančneje lignanov, ki so znani kot močni antioksidanti in po nekaterih raziskavah močno zmanjšujejo tveganje za pojav različnih rakavih obolenj. Z rednim uživanjem poskrbimo tudi za krepak imunski sistem, znižujemo krvni tlak in skrbimo za optimalno razmerje med omega HDL in LDL holesterolom.

Poudariti velja, da laneno olje zavira shranjevanje maščob v telesu oziroma povečuje njihovo izgorevanje ter pomaga ohranjati mišično tkivo. Laneno olje prav tako ugodno vpliva na uravnavanje menstrualnega cikla, pomaga pri težavah s plodnostjo in s težavami, povezanimi z menopavzo. Redno uživanje naj bi tudi preprečevalo oziroma lajšalo težave s prostato.

Dodatne informacije

Količina

100ml, 250ml

Customer Reviews

Based on 2 reviews
50%
(1)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
50%
(1)
A
Andreja Črnak

EKO laneno olje | Oljarna Pečarič

M
Mateja Rajer
Odličen izdelek

Super olje! Uporabljam ga za uživanje. Vsebuje omega 3 maščobne kisline

Hvala za nakup in lep pozdrav,
Ekipa Belokranjski-izdelki.si