EKO laneno olje | Oljarna Pečarič
7,00 10,00 

EKO laneno olje | Oljarna Pečarič

7,00 10,00 

Hladno stiskano EKO olje iz lanenih semen vsebuje nenasičene maščobne kisline omega-3 in omega-6 ter večjo količino vitamina E. EKO laneno olje je močno rumene barve, prijetnega vonja, ki spominja na arašide, orehe, lešnike ali čokolado. Laneno olje na koncu pusti komaj zaznaven pikantno grenak okus, a je prijetnega, mehko zaokroženega okusa. Bolj je grenko, večji so znaki oksidacije. Ob redni uporabi deluje kot zaščitni film v želodcu in črevesju.

Kategorije: , , Šifra: Ni na voljo Oznaki: Ponudnik:

Opis

Številne raziskave so dokazale, da naj bi laneno olje pomagalo zmanjševati tveganje za nastanek bolezni srca in ožilja, različnih oblik raka, srčnega infarkta in sladkorne bolezni. Nekateri laneno seme poimenujejo kar čudežno živilo.

Zakaj je laneno olje tako zdravo?

Laneno olje vsebuje številne hranilne snovi, ki jih vsebuje tudi seme, najbolj pa velja izpostaviti naslednje tri:

  • Maščobne kisline omega 3 (alfalipolična maščobna kislina). Te maščobne kisline dokazano zmanjšujejo vnetja v telesu, ščitijo naše srce in ožilje in še in še.
  • Lignani. Lignani imajo močne antioksidantne lastnosti.
  • Prehranske vlaknine. Laneno seme vsebuje tako topne kot netopne prehranske vlaknine.

Poleg naštetih hranil pa laneno seme vsebuje še mangan in vitamin B1.

Kot smo že omenili, v lanu najdemo veliko fitoestrogenov, natančneje lignanov, ki so znani kot močni antioksidanti in po nekaterih raziskavah močno zmanjšujejo tveganje za pojav različnih rakavih obolenj. Z rednim uživanjem poskrbimo tudi za krepak imunski sistem, znižujemo krvni tlak in skrbimo za optimalno razmerje med omega HDL in LDL holesterolom.

Poudariti velja, da laneno olje zavira shranjevanje maščob v telesu oziroma povečuje njihovo izgorevanje ter pomaga ohranjati mišično tkivo. Laneno olje prav tako ugodno vpliva na uravnavanje menstrualnega cikla, pomaga pri težavah s plodnostjo in s težavami, povezanimi z menopavzo. Redno uživanje naj bi tudi preprečevalo oziroma lajšalo težave s prostato.

Dodatne informacije

Količina

100ml, 250ml

Spletna trgovina Belokranjski izdelki deluje po principu združevanja ponudbe ponudnikov iz Bele krajine in nastopa kot centralna točka za prodajo prek spleta.

Obrazložitev pojmov statusa zaloge:

  • Izdelek na zalogi pri ponudniku: v trenutku naročila preverimo s ponudnikom aktualno zalogo in hitrost prenosa v naše skladišče od kjer odpremimo paket. Zaradi narave komunikacije s ponudniki lahko traja tudi do 3 delovne dni za pridobitev točnih informacij. Odprema izdelka je opravljena v 1 delovnem dnevu od prejema zaloge od ponudnika v naše skladišče.
  • Izdelek ni na zalogi: niti pri ponudniku, niti v našem skladišču ni zaloge izdelka. Nekatere izdelke s tem statusom je vseeno mogoče naročiti – ponudnik izdelek izdela po naročilu ali najdemo zalogo pri drugem prodajalcu. Odprema izdelka je pogojena s prejetjem v zalogo in lahko traja 14 delovnih dni.
  • Manj kot X / Vsaj X kosov na zalogi: izdelek je na zalogi v našem skladišču. Zaloga se posodobi 3x dnevno. V trenutku naročila stranko obvestimo, kdaj se bo izvršila odprema. Naročila potrjena s plačilom odpremimo še isti delovni dan, če je naročilo preverjeno z naše strani do 16. ure. V nasprotnem primeru obdelamo naročilo prvi naslednji delovni dan.

Paketi z izdelki več ponudnikov

Belokranjski izdelki združujemo ponudbo več ponudnikov na enem mestu. Pri naročilih, kjer so v enem naročilu združeni različni ponudniki, se šteje za rok odpreme tisti, ki je med vsemi izdelki najdaljši.

Naročnik lahko zahteva pošiljanje posameznih izdelkov ločeno, a s tem prevzame nase dodatno breme pošiljanja večih pošiljk – za vsako dodatno pošiljko strošek pošiljanja, ki se obračuna neposredno Pošti Slovenije ob prevzemu paketa, ali po dogovoru z nami – plačilo po predhodni ponudbi, plačilo preko PayPal oz. Stipe plačilne povezave, ipd.

Dostava s Pošto Slovenije

Iz splošnih pogojev Pošte Slovenije za dostavo paketov v prodajnem programu MojPaket so roki prenosa pošiljk določeni:

  • običajno D+1 po oddaji pošiljke;
  • najkasneje v roku D+3 po oddaji pošiljke.

Navedeni roki so informacijske dostave in zanje Pošta Slovenije ne jamči. Zamude, ki so posledica višje sile niso predmet kršenja obveznosti prenosa pošiljke.

Pakete, primerne za predajo v prenos, pripravljamo do najkasnje 16. ure in jih predamo v prenos najkasneje do 18. ure vsak delovni dan. Naročniki so o poteku izvajanja pošte storitve obveščeni preko SMS ali elektronskega sporočila navedenega ob naročilu. Sporočila pošlje Pošta Slovenije.

Customer Reviews

Based on 3 reviews
67%
(2)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
33%
(1)
J
Jasmina Blaško

Zadovoljna

A
Andreja Črnak

EKO laneno olje | Oljarna Pečarič

M
Mateja Rajer
Odličen izdelek

Super olje! Uporabljam ga za uživanje. Vsebuje omega 3 maščobne kisline

Hvala za nakup in lep pozdrav,
Ekipa Belokranjski-izdelki.si