Rose (2020) | 0,75L | Vinska klet Šuklje
12,00  z DDV Dodaj v košarico

Rose (2020) | 0,75L | Vinska klet Šuklje

12,00  z DDV

Moderen, svež in popolnoma suh rose iz Modre frankinje. Še en način, da uživamo v kraljici naših vinogradov.

Kategorije: , , Šifra: VKŠ-003 Oznaka: Ponudnik:

Opis

SENZORIČNI ZAZNAMEK
Na nos zaznamo arome rdečega sadja, jagode, maline in karamele. V ustih imamo podobno aromatično percepcijo. Vino je suho s prijetno svežino in polnostjo. Popolno poletno vino. Pijte od leta 2019 do 2020.

VINIFIKACIJA
Grozdje je bilo ročno potrgano v 15-kilogramske zaboje, razdrozgano in takoj sprešano. Vinifikacija je potekala pri 15–18 °C dva tedna v posodi iz nerjavečega jekla. Po nekaj mesecih zorenja na drožeh je bilo vino pretočeno, grobo filtrirano in stekleničeno v aprilu.

LETNIK 2018
Letnik 2018 je zaznamovala izjemno hladna zima z veliko snega, ki se je obdržal do konca marca. Zima, ki je v naši regiji nismo videli že desetletje. Začetek fenologije je bil pozen, a visoke aprilske in majske temperature so pospešile razvoj vinske trte. Zaradi spomladanskih zmrzali v prejšnjih dveh letih je trgatev ponudila veliko grozdja, ki ga je bilo potrebno konec julija strogo zredčiti, da bi dosegli želeno kakovost. Zaradi tople pomladi in poletja ter ne prevelikega vodnega stresa v juniju in juliju so bile bele sorte potrgane že v začetku septembra, medtem ko je trgatev rdečih sort potekala v zadnjih dneh septembra po treh tednih idealnega, suhega in precej toplega vremena.