Tradicionalne jedi, knjižica receptov | Društvo kmečkih žena Metlika
14,00  Dodaj v košarico

Tradicionalne jedi, knjižica receptov | Društvo kmečkih žena Metlika

14,00 

Knjižica receptov je sestavljena iz receptov raznovrstnih jedi, ki jih večina belokranjskih gospodinj pripravi za svoje goste. Od priprave proste povitice, makove potice, ajdovega kruha do janeževih upognjencev.

Izdelek na zalogi pri ponudniku.

Kategoriji: , Šifra: DKŽM-003 Oznaka: Ponudnik:

Opis

Knjižica receptov je zbirka receptov klasičnih jedi, ki jih večinoma postrežemo članice Društva kmečkih žena Metlika, ko nas doma obiščejo gosti. Pa tudi marsikatera druga gospodinja se bo strinjala z izborom receptov za te jedi.

V knjižici receptov boste lahko našli veliko napotkov za pripravo, izdelavo in postrežbo sladkih dobrot za vse priložnosti. Članice DKŽ Metlika vam v knjižici receptov ponujajo delček preteklosti, saj so pričujoče recepte uporabljale že njihove babice. Vselej kadar so hotele razveseliti svoje najbližje ali pokazati spoštovanje tudi do gostov.

V knjižici receptov boste lahko našli recepte za številne zanimive jedi. Čaka vas recept za pripravo belokranjske pogače, pehtranove potice, ajdovih žgancev z ocvirki, rumenih rogljičkov in mnoge druge jedi. V knjižici receptov boste našli celo recept za pripravo sladkih domin!

Knjižica receptov je oblikovana zelo pregledno. Poleg besedila je priložena tudi fotografija končne jedi. Ponosne pa smo tudi na to, da so vsi recepti prevedeni še v angleški jezik. Vsaka knjižica receptov je dvojezična in primerna, da jo podarite tudi gostu ali bližnjemu iz tujine.

Nagovor v tej posebni izdaji knjižice receptov pa je podala SLOVENSKA KMETICA LETA 2021 – Marija škof. Ga. Škof je tudi dolgoletna članica Drutva kmečkih žena Metlika. Poudarila je, da se priprave jedi lotite z veliko ljubezni in le takrat, ko boste dobre volje. Se strinjamo z nasvetom ga. Škof in vas vabimo, da naročite svojo knjižico receptov.

Ne bo obogatila le vaše zbirke receptov, odlična je tudi kot darilo.
Ker v njej najdete tudi recept za slavno belokranjsko pogačo priporočamo, da darilo obogatite še z edinstvenim predpasnikom ali vrečko z motivom belokranjske pogače.

Podrobnosti:

Publikacijo je izdalo: Društvo kmečkih žena Metlika
Strani: 38
Lektoriral: Toni Gašperič
V angleščino prevedla: Yurena, šola tujih jezikov
Zbrali in uredili: DKŽ Metlika
Slike: Arhiv DKŽ Metlika
Oblikovanje in tisk: Tiskarna Kapušin
Izid: Maj 2017
Naklada: 500 izvodov

Spletna trgovina Belokranjski izdelki deluje po principu združevanja ponudbe ponudnikov iz Bele krajine in nastopa kot centralna točka za prodajo prek spleta.

Obrazložitev pojmov statusa zaloge:

  • Izdelek na zalogi pri ponudniku: v trenutku naročila preverimo s ponudnikom aktualno zalogo in hitrost prenosa v naše skladišče od kjer odpremimo paket. Zaradi narave komunikacije s ponudniki lahko traja tudi do 3 delovne dni za pridobitev točnih informacij. Odprema izdelka je opravljena v 1 delovnem dnevu od prejema zaloge od ponudnika v naše skladišče.
  • Izdelek ni na zalogi: niti pri ponudniku, niti v našem skladišču ni zaloge izdelka. Nekatere izdelke s tem statusom je vseeno mogoče naročiti – ponudnik izdelek izdela po naročilu ali najdemo zalogo pri drugem prodajalcu. Odprema izdelka je pogojena s prejetjem v zalogo in lahko traja 14 delovnih dni.
  • Manj kot X / Vsaj X kosov na zalogi: izdelek je na zalogi v našem skladišču. Zaloga se posodobi 3x dnevno. V trenutku naročila stranko obvestimo, kdaj se bo izvršila odprema. Naročila potrjena s plačilom odpremimo še isti delovni dan, če je naročilo preverjeno z naše strani do 16. ure. V nasprotnem primeru obdelamo naročilo prvi naslednji delovni dan.

Paketi z izdelki več ponudnikov

Belokranjski izdelki združujemo ponudbo več ponudnikov na enem mestu. Pri naročilih, kjer so v enem naročilu združeni različni ponudniki, se šteje za rok odpreme tisti, ki je med vsemi izdelki najdaljši.

Naročnik lahko zahteva pošiljanje posameznih izdelkov ločeno, a s tem prevzame nase dodatno breme pošiljanja večih pošiljk – za vsako dodatno pošiljko strošek pošiljanja, ki se obračuna neposredno Pošti Slovenije ob prevzemu paketa, ali po dogovoru z nami – plačilo po predhodni ponudbi, plačilo preko PayPal oz. Stipe plačilne povezave, ipd.

Dostava s Pošto Slovenije

Iz splošnih pogojev Pošte Slovenije za dostavo paketov v prodajnem programu MojPaket so roki prenosa pošiljk določeni:

  • običajno D+1 po oddaji pošiljke;
  • najkasneje v roku D+3 po oddaji pošiljke.

Navedeni roki so informacijske dostave in zanje Pošta Slovenije ne jamči. Zamude, ki so posledica višje sile niso predmet kršenja obveznosti prenosa pošiljke.

Pakete, primerne za predajo v prenos, pripravljamo do najkasnje 16. ure in jih predamo v prenos najkasneje do 18. ure vsak delovni dan. Naročniki so o poteku izvajanja pošte storitve obveščeni preko SMS ali elektronskega sporočila navedenega ob naročilu. Sporočila pošlje Pošta Slovenije.

Customer Reviews

Based on 1 review
100%
(1)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
M
Mark
Super knjižica receptov

Kratko in jedrnato
Recepte treba še preizkušat. ;)

To pa definitivno! ❤️