KNJIŽICA RECEPTOV | TRADICIONALNE JEDI | DRUŠTVO KMEČKIH ŽENA METLIKA
20,00  z DDV Dodaj v košarico

KNJIŽICA RECEPTOV | TRADICIONALNE JEDI | DRUŠTVO KMEČKIH ŽENA METLIKA

20,00  z DDV

Knjižica receptov je sestavljena iz receptov raznovrstnih jedi, ki jih večina belokranjskih gospodinj pripravi za svoje goste. Od priprave proste povitice, makove potice, ajdovega kruha do janeževih upognjencev.

Kategoriji: , Šifra: DKŽM-003 Oznaka: Ponudnik:

Opis

Knjižica receptov je zbirka receptov klasičnih jedi, ki jih večinoma postrežemo članice Društva kmečkih žena Metlika, ko nas doma obiščejo gosti. Pa tudi marsikatera druga gospodinja se bo strinjala z izborom receptov za te jedi.

V knjižici receptov boste lahko našli veliko napotkov za pripravo, izdelavo in postrežbo sladkih dobrot za vse priložnosti. Članice DKŽ Metlika vam v knjižici receptov ponujajo delček preteklosti, saj so pričujoče recepte uporabljale že njihove babice. Vselej kadar so hotele razveseliti svoje najbližje ali pokazati spoštovanje tudi do gostov.

V knjižici receptov boste lahko našli recepte za številne zanimive jedi. Čaka vas recept za pripravo belokranjske pogače, pehtranove potice, ajdovih žgancev z ocvirki, rumenih rogljičkov in mnoge druge jedi. V knjižici receptov boste našli celo recept za pripravo sladkih domin!

Knjižica receptov je oblikovana zelo pregledno. Poleg besedila je priložena tudi fotografija končne jedi. Ponosne pa smo tudi na to, da so vsi recepti prevedeni še v angleški jezik. Vsaka knjižica receptov je dvojezična in primerna, da jo podarite tudi gostu ali bližnjemu iz tujine.

Nagovor v tej posebni izdaji knjižice receptov pa je podala SLOVENSKA KMETICA LETA 2021 – Marija škof. Ga. Škof je tudi dolgoletna članica Drutva kmečkih žena Metlika. Poudarila je, da se priprave jedi lotite z veliko ljubezni in le takrat, ko boste dobre volje. Se strinjamo z nasvetom ga. Škof in vas vabimo, da naročite svojo knjižico receptov.

Ne bo obogatila le vaše zbirke receptov, odlična je tudi kot darilo.
Ker v njej najdete tudi recept za slavno belokranjsko pogačo priporočamo, da darilo obogatite še z edinstvenim predpasnikom ali vrečko z motivom belokranjske pogače.

Podrobnosti:

Publikacijo je izdalo: Društvo kmečkih žena Metlika
Strani: 38
Lektoriral: Toni Gašperič
V angleščino prevedla: Yurena, šola tujih jezikov
Zbrali in uredili: DKŽ Metlika
Slike: Arhiv DKŽ Metlika
Oblikovanje in tisk: Tiskarna Kapušin
Izid: Maj 2017
Naklada: 500 izvodov

Customer Reviews

Be the first to write a review
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)