Knjiga o drožeh: D(r)oživete sladkarije by PolaBekeraj
29,90  z DDV Dodaj v košarico

Knjiga o drožeh: D(r)oživete sladkarije by PolaBekeraj

29,90  z DDV

Edinstvena knjiga o drožeh, v kateri je prvič na svetu zajeta kulinarika o sladki peki z drožmi. Zagotovo ste že iskali okusne recepte za pripravo s sladkimi drožmi, ne? Preizkušeni recepti mojstrice sladkih droži Polone Klančnik ponujajo bogat seznam slastnih sladkarij z drožmi – za uživanje (skoraj) brez slabe vesti.

Kategoriji: , Šifra: PB-001 Oznaka: Ponudnik:

Opis

Knjiga o drožeh D(r)oživete sladkarije

Knjiga o drožeh D(r)oživete sladkarije je plod avtorice Polone Klančnik, izjemne mojstrice peke z drožmi, ki pa je korošica. Zakaj smo jo torej uvrstili na ekskluzivni seznam spletne trgovine Belokranjski izdelki? Polona se je namreč že pred leti preselila iz svoje ljube Koroške v Belo krajino. Razlog? Ljubezen, kakopak. Knjiga o drožeh D(r)oživete sladakrije je tako nastajala na sončni strani Gorjancev in tukaj tudi dozorela.

In ne le to. Avtorica knjige o drožeh D(roživete) sladkarije ima v Semiču tudi svojo pekarno, ki jo je z ekipo poimenovala Klinika za droži, zraven pa še prijeten atelje, kjer prireja različne delavnice vsega kar je povezano z kulinariko, zdravjem in lepoto. Ko se ji je pridružila prijateljica Simona, sta počasi začeli graditi vse, kar lahko danes vidite, kupite, otipate in okusite.

Knjiga o drožeh D(r)oživete sladkarije je posebna tudi zato, ker je v prav vseh receptih odvzeta soda bikarbona, pecilni prašek in sladkor. Prvo dvoje je zamenjano z drožmi, zadnje pa z naravnimi sladili.

Tudi mi lahko potrdimo, da so recepti izjemno uporabni tudi, če še nikoli niste delali z drožmi.

Knjiga o drožeh D(r)oživete sladkarije by PolaBekeraj je resnično edinstvena knjiga, ki je ne najdete nikjer na svetu. Avtorica poudarja, da boste v njeni knjigi našli številne nasvete in napotke za peko z drožmi, tiste prave “trike”, obrazložitev zakaj se ne rabite mučiti s sladkim drožnim nastavkom. Knjiga o drožeh D(r)oživete sladkarije pa ponuja tudi napotke za vse tiste, ki se z drožmi šele spogledujete, razloge, zakaj peči z drožmi in predstavitev vseh prednosti peke z drožmi.

“Knjigo držim v svojih rokah in ne morem vam opisati tega krasnega občutka. Ko jo boste listali, boste videli, da to ni klasična kuharica. Je knjiga o peki, družini, prijateljih in vsemu lepemu v življenju. Naročite si svojo še danes in mi dovolite, da skupaj stopimo par kilogramov čokolade doma v vaši kuhinji.” – Polona Klančnik

Sladke droži za popolno uživanje

Sladke droži so naslednja stopnička, ko že osvojite klasične droži za peko kruha. Res je nekaj posebnega, ko zmešaš vodo z moko in si ustvariš svoje droži. Vsi, ki že ustvarjate z drožmi veste o čem pišemo. Z njimi lahko ustvarimo res slastne pekovske izdelke bogate okusa. Kulinarični drožasti grižljaji pa so lahko slani ali sladki.

Sladke droži sestavlja divji kvas, združba mlečnokislinskih bakterij in kvasovk iz naravnega okolja, s katerimi pripravljamo kvašeno testo. Ker se v pripravi z drožmi moka dalj časa fermentira, je hrana lažje prebavljiva in ne povzroča hitrih dvigov sladkorja v krvi; na črevesno sluznico blagodejno vpliva tudi mlečna kislina, ki nastane pri presnovi mlečnokislinskih bakterij.

Dober tek in naj droži!

Edinstvena knjiga o drožeh v sladicah avtorice Polonce Klančnik – Pola.