Rosa Mohar : Biseri okoli nas
60,00  Dodaj v košarico

Rosa Mohar : Biseri okoli nas

60,00 

Rosa Mohar (1957) je vse življenje tesno povezana s svojim domačim Semičem in okoliškimi kraji. Zgodnje otroštvo je preživljala v idiličnem okolju, od Sredgore, Planine, Črmošnjic do Kota pri Semiču.

Materiali: Papir, trde platnice in ščitni ovitek
Dimenzije / Velikosti: Knjiga je velikega formata 230×305 mm, 545 strani

 

Izdelek na zalogi pri ponudniku.

Kategoriji: , Šifra: RM-001 Oznaka: Ponudnik:

Opis

Rosa Mohar (1957) je vse življenje tesno povezana s svojim domačim Semičem in okoliškimi kraji. Zgodnje otroštvo je preživljala v idiličnem okolju, od Sredgore, Planine, Črmošnjic do Kota pri Semiču.

Zaposlena je kot profesorica zgodovine na šolskem centru v Novem mestu, a se ob poučevanju srednješolcev že drugo desetletje ukvarja z raziskovanjem zgodovine Semiča. Svoje navdušenje nad naravo, skrb za okolje ter naravno in kulturno dediščino pa se čuti tudi v njenih delih.

V času, ko so naša mesta obkrožena z velikim trgovinami, ki nas mamijo k zapravljanju in nakupovanju dobrin, hkrati pa nas odmikajo od pristnih medosebnih odnosov, nas Rosa Mohar s svojimi zapisi o skritih in manj skritih kotičkih vabi v naravo, stran od mestnega vrveža. Vabi nas k odkrivanju vezi z naravo, katere del je tudi človek, pa na to kar nekako pozabljamo. Kot izkušena pohodnica nas vodi po domačem Semiču in okoliških vaseh, poteh v Kočevskem rogu – nekatere izmed njih je pomagala ustvarjati tudi sama, zdaj pa nad njimi skupaj s prijatelji neutrudno bedi in jih ureja, da so dostopne manj vajenim ljubiteljem narave.” je zapisala dr. Jožica Jožef Beg v uvodu k Rosini novi knjigi.
“Esejistično monografijo Biseri okoli sestavljajo štiri poglavja. Prva tri popeljeta bralca v besedi in fotografiji iz preteklosti v sedanjost: občinskega središča (Semič je lep), vseh semiških vasi (Potepanje po vaseh) in kočevarskih krajev (Tu so živeli). Zadnje poglavje je posvečeno Materi naravi, njenim stvaritvam, posebnežem itd. (Mojstrovine narave). Prepričana sem, da bo ta knjiga pustila sled in osvojila srca vseh semiških generacij.« (Rosa Mohar)

Video prispevek Vaš Kanal o izdaji knjige Rose Mohar – Biseri okoli nas.

Spletna trgovina Belokranjski izdelki deluje po principu združevanja ponudbe ponudnikov iz Bele krajine in nastopa kot centralna točka za prodajo prek spleta.

Obrazložitev pojmov statusa zaloge:

  • Izdelek na zalogi pri ponudniku: v trenutku naročila preverimo s ponudnikom aktualno zalogo in hitrost prenosa v naše skladišče od kjer odpremimo paket. Zaradi narave komunikacije s ponudniki lahko traja tudi do 3 delovne dni za pridobitev točnih informacij. Odprema izdelka je opravljena v 1 delovnem dnevu od prejema zaloge od ponudnika v naše skladišče.
  • Izdelek ni na zalogi: niti pri ponudniku, niti v našem skladišču ni zaloge izdelka. Nekatere izdelke s tem statusom je vseeno mogoče naročiti – ponudnik izdelek izdela po naročilu ali najdemo zalogo pri drugem prodajalcu. Odprema izdelka je pogojena s prejetjem v zalogo in lahko traja 14 delovnih dni.
  • Manj kot X / Vsaj X kosov na zalogi: izdelek je na zalogi v našem skladišču. Zaloga se posodobi 3x dnevno. V trenutku naročila stranko obvestimo, kdaj se bo izvršila odprema. Naročila potrjena s plačilom odpremimo še isti delovni dan, če je naročilo preverjeno z naše strani do 16. ure. V nasprotnem primeru obdelamo naročilo prvi naslednji delovni dan.

Paketi z izdelki več ponudnikov

Belokranjski izdelki združujemo ponudbo več ponudnikov na enem mestu. Pri naročilih, kjer so v enem naročilu združeni različni ponudniki, se šteje za rok odpreme tisti, ki je med vsemi izdelki najdaljši.

Naročnik lahko zahteva pošiljanje posameznih izdelkov ločeno, a s tem prevzame nase dodatno breme pošiljanja večih pošiljk – za vsako dodatno pošiljko strošek pošiljanja, ki se obračuna neposredno Pošti Slovenije ob prevzemu paketa, ali po dogovoru z nami – plačilo po predhodni ponudbi, plačilo preko PayPal oz. Stipe plačilne povezave, ipd.

Dostava s Pošto Slovenije

Iz splošnih pogojev Pošte Slovenije za dostavo paketov v prodajnem programu MojPaket so roki prenosa pošiljk določeni:

  • običajno D+1 po oddaji pošiljke;
  • najkasneje v roku D+3 po oddaji pošiljke.

Navedeni roki so informacijske dostave in zanje Pošta Slovenije ne jamči. Zamude, ki so posledica višje sile niso predmet kršenja obveznosti prenosa pošiljke.

Pakete, primerne za predajo v prenos, pripravljamo do najkasnje 16. ure in jih predamo v prenos najkasneje do 18. ure vsak delovni dan. Naročniki so o poteku izvajanja pošte storitve obveščeni preko SMS ali elektronskega sporočila navedenega ob naročilu. Sporočila pošlje Pošta Slovenije.