Rosa Mohar : Biseri okoli nas
60,00  z DDV Dodaj v košarico

Rosa Mohar : Biseri okoli nas

60,00  z DDV

*Cene so enake kot pri ponudniku.

 

Materiali: Papir, trde platnice in ščitni ovitek
Dimenzije / Velikosti: Knjiga je velikega formata 230×305 mm, 545 strani

Zaloga: Izdelek je na zalogi.
Več informacij na info@belokranjski-izdelki.si

 

 

Kategoriji: , Šifra: RM-001 Oznaka: Ponudnik:

Opis

Rosa Mohar (1957) je vse življenje tesno povezana s svojim domačim Semičem in okoliškimi kraji. Zgodnje otroštvo je preživljala v idiličnem okolju, od Sredgore, Planine, Črmošnjic do Kota pri Semiču.

Zaposlena je kot profesorica zgodovine na šolskem centru v Novem mestu, a se ob poučevanju srednješolcev že drugo desetletje ukvarja z raziskovanjem zgodovine Semiča. Svoje navdušenje nad naravo, skrb za okolje ter naravno in kulturno dediščino pa se čuti tudi v njenih delih.

V času, ko so naša mesta obkrožena z velikim trgovinami, ki nas mamijo k zapravljanju in nakupovanju dobrin, hkrati pa nas odmikajo od pristnih medosebnih odnosov, nas Rosa Mohar s svojimi zapisi o skritih in manj skritih kotičkih vabi v naravo, stran od mestnega vrveža. Vabi nas k odkrivanju vezi z naravo, katere del je tudi človek, pa na to kar nekako pozabljamo. Kot izkušena pohodnica nas vodi po domačem Semiču in okoliških vaseh, poteh v Kočevskem rogu – nekatere izmed njih je pomagala ustvarjati tudi sama, zdaj pa nad njimi skupaj s prijatelji neutrudno bedi in jih ureja, da so dostopne manj vajenim ljubiteljem narave.” je zapisala dr. Jožica Jožef Beg v uvodu k Rosini novi knjigi.
“Esejistično monografijo Biseri okoli sestavljajo štiri poglavja. Prva tri popeljeta bralca v besedi in fotografiji iz preteklosti v sedanjost: občinskega središča (Semič je lep), vseh semiških vasi (Potepanje po vaseh) in kočevarskih krajev (Tu so živeli). Zadnje poglavje je posvečeno Materi naravi, njenim stvaritvam, posebnežem itd. (Mojstrovine narave). Prepričana sem, da bo ta knjiga pustila sled in osvojila srca vseh semiških generacij.« (Rosa Mohar)

Video prispevek Vaš Kanal o izdaji knjige Rose Mohar – Biseri okoli nas.