KNJIŽICA RECEPTOV | KROMPIRJEVE JEDI | DRUŠTVO KMEČKIH ŽENA METLIKA
15,00  z DDV Dodaj v košarico

KNJIŽICA RECEPTOV | KROMPIRJEVE JEDI | DRUŠTVO KMEČKIH ŽENA METLIKA

15,00  z DDV

Knjižica Krompirjeve jedi je zbirka receptov, ki ponuja izvrstne ideje kako vse uporabiti krompir v kulinariki. Od priprave okusne krompirjeve rolade, krompirjevih rezancev, krompirjeve gibanice in celo recept za pripravo krompirjevega kruha.

Kategoriji: , Šifra: DKŽM-004 Oznaka: Ponudnik:

Opis

Knjižica Krompirjeve jedi je plod dela članic Društva kmečkih žena Metlika. Članice so zbrale raznovrstne recepte, ki ponujajo slastne jedi iz krompirja. Oblikovale so recepte, nekatere posodobile in tako je nastala knjižica Krompirjeve jedi.

Kot je uvodoma zapisala predsednica Društva kmečkih žena Metlika, ga. Mojca Mežnaršič, ni dovolj le imeti krompir v življenju. Ja, treba ga je znati tudi pripraviti in servirati.

Glavna zvezda knjižice Krompirjeve jedi je torej krompir. Krompir je definitivno jed, ki jo imamo skoraj vsak dan na jedilniku in se je nikoli ne naveličamo. Veliko je različnih načinov uporabe in priprave jedi iz krompirja.

Poleg žit in žitnih izdelkov je krompir zelo pomemben vir energije. Ste vedeli, da je krompir bazično živilo in ne zakisa organizma? Krompir ima poleg hranilnih vrednosti veliko dobrega za naš organizem. Krompir lahko znižuje tlak, spodbuja delovanje črevesja, čisti jetra, odličen je za kožo, srce in vsebuje veliko C vitamina.

Številne gospodinje so poskrbele za najrazličnejše krompirjeve jedi. Uporabile so krompir in ga skuhale, spekle, zamesile v testo, ga oblikovale in postregle z veliko ljubezni svoji družini.

Zatorej, naj knjižica Krompirjeve jedi postane del zbirke vaših kulinaričnih knjig ali pa knjižico podarite za darilo. Poleg knjižice v naši spletni trgovini izberite še kakšno steklenico odličnega belokranjskega vina in mogoče edinstven predpasnik Belokranjska pogača – darilo bo tako še popolnejše.

Podrobnosti:

Publikacijo je izdalo: Društvo kmečkih žena Metlika
Izdajo je sofinancirala: Občina Metlika
Strani: 48
Lektoriral: Toni Gašperič
Zbrali in uredili: Alenka in Mojca Mežnaršič
Slike: Arhiv DKŽ Metlika
Grafična priprava in tisk: Tiskarna Kapušin
Izid: Maj 2017
Naklada: 500 izvodov