Krompirjeve jedi, knjižica receptov | Društvo kmečkih žena Metlika
12,00  Dodaj v košarico

Krompirjeve jedi, knjižica receptov | Društvo kmečkih žena Metlika

12,00 

Knjižica Krompirjeve jedi je zbirka receptov, ki ponuja izvrstne ideje kako vse uporabiti krompir v kulinariki. Od priprave okusne krompirjeve rolade, krompirjevih rezancev, krompirjeve gibanice in celo recept za pripravo krompirjevega kruha.

Izdelek na zalogi pri ponudniku.

Kategoriji: , Šifra: DKŽM-004 Oznaka: Ponudnik:

Opis

Knjižica Krompirjeve jedi je plod dela članic Društva kmečkih žena Metlika. Članice so zbrale raznovrstne recepte, ki ponujajo slastne jedi iz krompirja. Oblikovale so recepte, nekatere posodobile in tako je nastala knjižica Krompirjeve jedi.

Kot je uvodoma zapisala predsednica Društva kmečkih žena Metlika, ga. Mojca Mežnaršič, ni dovolj le imeti krompir v življenju. Ja, treba ga je znati tudi pripraviti in servirati.

Glavna zvezda knjižice Krompirjeve jedi je torej krompir. Krompir je definitivno jed, ki jo imamo skoraj vsak dan na jedilniku in se je nikoli ne naveličamo. Veliko je različnih načinov uporabe in priprave jedi iz krompirja.

Poleg žit in žitnih izdelkov je krompir zelo pomemben vir energije. Ste vedeli, da je krompir bazično živilo in ne zakisa organizma? Krompir ima poleg hranilnih vrednosti veliko dobrega za naš organizem. Krompir lahko znižuje tlak, spodbuja delovanje črevesja, čisti jetra, odličen je za kožo, srce in vsebuje veliko C vitamina.

Številne gospodinje so poskrbele za najrazličnejše krompirjeve jedi. Uporabile so krompir in ga skuhale, spekle, zamesile v testo, ga oblikovale in postregle z veliko ljubezni svoji družini.

Zatorej, naj knjižica Krompirjeve jedi postane del zbirke vaših kulinaričnih knjig ali pa knjižico podarite za darilo. Poleg knjižice v naši spletni trgovini izberite še kakšno steklenico odličnega belokranjskega vina in mogoče edinstven predpasnik Belokranjska pogača – darilo bo tako še popolnejše.

Podrobnosti:

Publikacijo je izdalo: Društvo kmečkih žena Metlika
Izdajo je sofinancirala: Občina Metlika
Strani: 48
Lektoriral: Toni Gašperič
Zbrali in uredili: Alenka in Mojca Mežnaršič
Slike: Arhiv DKŽ Metlika
Grafična priprava in tisk: Tiskarna Kapušin
Izid: Maj 2017
Naklada: 500 izvodov

Spletna trgovina Belokranjski izdelki deluje po principu združevanja ponudbe ponudnikov iz Bele krajine in nastopa kot centralna točka za prodajo prek spleta.

Obrazložitev pojmov statusa zaloge:

  • Izdelek na zalogi pri ponudniku: v trenutku naročila preverimo s ponudnikom aktualno zalogo in hitrost prenosa v naše skladišče od kjer odpremimo paket. Zaradi narave komunikacije s ponudniki lahko traja tudi do 3 delovne dni za pridobitev točnih informacij. Odprema izdelka je opravljena v 1 delovnem dnevu od prejema zaloge od ponudnika v naše skladišče.
  • Izdelek ni na zalogi: niti pri ponudniku, niti v našem skladišču ni zaloge izdelka. Nekatere izdelke s tem statusom je vseeno mogoče naročiti – ponudnik izdelek izdela po naročilu ali najdemo zalogo pri drugem prodajalcu. Odprema izdelka je pogojena s prejetjem v zalogo in lahko traja 14 delovnih dni.
  • Manj kot X / Vsaj X kosov na zalogi: izdelek je na zalogi v našem skladišču. Zaloga se posodobi 3x dnevno. V trenutku naročila stranko obvestimo, kdaj se bo izvršila odprema. Naročila potrjena s plačilom odpremimo še isti delovni dan, če je naročilo preverjeno z naše strani do 16. ure. V nasprotnem primeru obdelamo naročilo prvi naslednji delovni dan.

Paketi z izdelki več ponudnikov

Belokranjski izdelki združujemo ponudbo več ponudnikov na enem mestu. Pri naročilih, kjer so v enem naročilu združeni različni ponudniki, se šteje za rok odpreme tisti, ki je med vsemi izdelki najdaljši.

Naročnik lahko zahteva pošiljanje posameznih izdelkov ločeno, a s tem prevzame nase dodatno breme pošiljanja večih pošiljk – za vsako dodatno pošiljko strošek pošiljanja, ki se obračuna neposredno Pošti Slovenije ob prevzemu paketa, ali po dogovoru z nami – plačilo po predhodni ponudbi, plačilo preko PayPal oz. Stipe plačilne povezave, ipd.

Dostava s Pošto Slovenije

Iz splošnih pogojev Pošte Slovenije za dostavo paketov v prodajnem programu MojPaket so roki prenosa pošiljk določeni:

  • običajno D+1 po oddaji pošiljke;
  • najkasneje v roku D+3 po oddaji pošiljke.

Navedeni roki so informacijske dostave in zanje Pošta Slovenije ne jamči. Zamude, ki so posledica višje sile niso predmet kršenja obveznosti prenosa pošiljke.

Pakete, primerne za predajo v prenos, pripravljamo do najkasnje 16. ure in jih predamo v prenos najkasneje do 18. ure vsak delovni dan. Naročniki so o poteku izvajanja pošte storitve obveščeni preko SMS ali elektronskega sporočila navedenega ob naročilu. Sporočila pošlje Pošta Slovenije.