Hiša vina Pečarič

Hiša vina Pečarič se nahaja pri mestu Metlika, v majhni belokranjski vasi Čurile. V bližini lahko najdemo slavne belokranjske steljnike ali romarsko cerkev Tri fare.

Na s soncem obsijanem delčku Bele krajine, Vinomerju in Vidošičih, raste njihovih 20.000 trt. Pridelujejo tako rdeče kot bele sorte vin, kakovostna, vrhunska, predikatna pa tudi peneča vina. Uspehe žanjejo tudi že v negi sušenega slamnatega vina.

Družina Pečarič je z vinogradništvom tesno povezana že več stoletij. Na svoji domačiji imajo vinsko klet in razstavno-prodajni prostor. S kozarcem v roki in prijazno besedo, vas popeljejo v vinsko zgodbo, pripravijo prigrizek z domačimi suhimi mesninami, domačim sirom in pogačo. Sprejemejo skupine do 60 oseb. Za večje skupine, tečaje, seminarje in zaključene družbe je na voljo urejen tudi kongresni prostor.

Hiša vina pečarič ima svoja vina oblečena v etikete z motivom belokranjske pisanice. Ta ponazarja zemljo, veter in sonce. Zemlja hrani in preživlja trto ter pušča v vinu svoj pečat. Veter trto očiščuje, jo dela močno in izsušuje grozdne jagode za sladke predikate. Sonce daje trti hrano in sijaj, obžari grozdni sok, da lahko končno zaživi v vino.

Trudijo se pridelati vina, ki odražajo naravne danosti Bele krajine. Radi izpostavijo penino Rosalijo, mlado vino portugalka, vidno mesto v njihovi kleti imata tudi frankinja in rumeni muškat. Za posebne trenutke predlagajo predikatna vina Botricija in Žlahtni opoj, osrednji vini pri njih pa sta belokranjec PTP in metliška črnina PTP.

Zelo smo veseli, da vam v naši spletni trgovini lahko ponudimo naslednje njihove izdelke, kot so: peneča vina, macerirana vina, rose vina, slajša vina, bela in rdeča vina.

Prikazovanje 1–20 od 22 rezultatov