Hiša vina Pečarič | Laški rizling | 0,75 L

9,80

Vino je suho, srednjega telesa, s pestro cvetico. V ustih je vino polno, z lepimi zrelimi kislinami, ki naredijo vino živahno. Lepo se prileže perutnini in ribjim jedem.

Opis

Hiša vina Pečarič se je po dolgih letih drznila donegovati laškemu rizlingu za samostojno polnitev. Že v vinogradu na vrhu Vinomerja smo občudovali zdravo prezrelo grozdje. Odločili so se za hladno maceracijo in nego na finih drožeh. Pričakovanja so bila upravičena, saj vino v kozarcu navduši s svojo mineralnostjo. Vse skupaj je dokaz, da  laški rizling resnično večen in zvesto povrne svojemu gospodarju.

 

Hiša vina Pečarič se nahaja v kraju Čurile pri Metliki. Družina Pečarič je z vinogradništvom tesno povezana že več stoletij. Na svoji domačiji imajo vinsko klet in razstavno-prodajni prostor. Njihovi vinogradi se razprostirajo na s soncem obdanim Vinomerjem in v Vidošičih. Pridelujejo tako rdeče kot bele sorte vin, kakovostna, vrhunska, predikatna pa tudi peneča vina. Uspehe žanjejo tudi že v negi sušenega slamnatega vina.
Predstavljajo se z vodenimi pokušinami izbranih vin, na katerih z besedo in kozarcem v roki predstavljajo kulturo pitja vina. Sprejemejo skupine do 60 oseb, ki jih skozi vodeno degustacijo razvajajo z odličnimi vini in belokranjsko pogačo. Za večje skupine, tečaje, seminarje in zaključene družbe je na voljo urejen tudi kongresni prostor.