Laški rizling | 0,75 L | Hiša vina Pečarič
12,00  z DDV Dodaj v košarico

Laški rizling | 0,75 L | Hiša vina Pečarič

12,00  z DDV

Vino je suho, srednjega telesa, s pestro cvetico. V ustih je vino polno, z lepimi zrelimi kislinami, ki naredijo vino živahno. Lepo se prileže perutnini in ribjim jedem.

Skupaj:

Opomba: izdelek se prodaja samo v količinskem pakiranju (min. št. kosov = 3).

Kategoriji: , Šifra: HVP-016 Oznaki: Ponudnik:

Opis

Hiša vina Pečarič se je po dolgih letih drznila donegovati laškemu rizlingu za samostojno polnitev. Že v vinogradu na vrhu Vinomerja smo občudovali zdravo prezrelo grozdje. Odločili so se za hladno maceracijo in nego na finih drožeh. Pričakovanja so bila upravičena, saj vino v kozarcu navduši s svojo mineralnostjo. Vse skupaj je dokaz, da  laški rizling resnično večen in zvesto povrne svojemu gospodarju.

 

Hiša vina Pečarič se nahaja v kraju Čurile pri Metliki. Družina Pečarič je z vinogradništvom tesno povezana že več stoletij. Na svoji domačiji imajo vinsko klet in razstavno-prodajni prostor. Njihovi vinogradi se razprostirajo na s soncem obdanim Vinomerjem in v Vidošičih. Pridelujejo tako rdeče kot bele sorte vin, kakovostna, vrhunska, predikatna pa tudi peneča vina. Uspehe žanjejo tudi že v negi sušenega slamnatega vina.
Predstavljajo se z vodenimi pokušinami izbranih vin, na katerih z besedo in kozarcem v roki predstavljajo kulturo pitja vina. Sprejemejo skupine do 60 oseb, ki jih skozi vodeno degustacijo razvajajo z odličnimi vini in belokranjsko pogačo. Za večje skupine, tečaje, seminarje in zaključene družbe je na voljo urejen tudi kongresni prostor.