Mathia de Luca, stari vinjak, VSOP | 0,7L | KZ Metlika
66,00  Dodaj v košarico

Mathia de Luca, stari vinjak, VSOP | 0,7L | KZ Metlika

66,00 

*PREKOMERNO PITJE ALKOHOLA ŠKODUJE ZDRAVJU

Izdelovalec: KZ Metlika

Zaloga: Izdelek je na zalogi.
Več informacij na info@belokranjski-izdelki.si

Izdelek na zalogi pri ponudniku.

Kategorija: Šifra: KZM-003 Oznaka: Ponudnik:

Opis

Stari vinjak Mathia de Luca z oznako VSOP je rezultat dolgotrajnega dela strokovnjakov in zaposlenih Vinske kleti Metlika. Najboljše vino iz domačega, izbranega grozdja, skrbno izpeljana destilacija v kolonskem kotlu in pet let zorenja v 225 litrskih hrastovih barrique sodčkih, odražajo eleganco in prefinjenost tega žlahtnega vinskega destilata. Preplet vonjev in okusov, ki spominjajo na marelice, suhe fige, slive, zrelo tropsko sadje, rozine, vaniljo, karamelo ter pikanten in dolg pookus, oblikujejo njegovo vrhunsko kakovost in edinstven značaj.

Vinjak je žlahtna pijača, za pripravo katere je potrebnega veliko časa in znanja. Kakovost vinjaka spoznamo po letih, saj starejši kot je, boljši je. Za pitje si vedno vzamemo čas, ga srkamo in nikoli ne popijemo na dušek. Prav tako se vedno postreže na sobni temperaturi. Najboljše je, če kozarec držimo v dlani, tako da ga segrejemo na temperaturo našega telesa. Postrežemo ga v kozarcu oblike tulipana, saj taka oblika najbolj izraža arome in usmerja moč cvetic in drugih vonjav proti nosu.

Metlika je staro in imenitno mesto, ki se v pisnih virih kot ˝novi trg˝ pojavi že leta 1300. Pozneje prevzame ime ˝Metliške dežele˝, leta 1365 pa ji mestne pravice potrdi goriško-tirolski grof Albreht IV. Ugoden prometno-upravni in strateški položaj omogoči in vzpodbudi razvoj mesta ter meščanstva. Obstoj metliškega meščanstva je temeljil na trgovini in obrti, določene rodbine pa so imele tudi posesti izven mesta. Iz izpričanih pisnih virov se upravičeno sklepa, da je ena najbogatejših in najvplivnejših metliških rodbin iz 16. stoletja rodbina De Luca. Njihov najvidnejši član je Matija de Luca (Mathia de Luca), ki ga v virih prvič zasledimo leta 1572 kot uspešnega trgovca z vinom.

Zato smo, v čast in spomin minulim vinskim mojstrom in starim Metličanom, v Vinski kleti Metlika svoj prvi stari vinjak poimenovali po metliškem meščanu in znamenitem trgovcu z vinom, ki je v 16. stoletju trgoval na Ogrskem in Kranjskem. Mathia de Luca je bil tipičen predstavnik tedanjega meščanstva, ki je predstavljalo najpomembnejši politično ter ekonomsko najaktivnejši sloj prebivalstva. Zgodovinski viri pričajo, da je Mathia de Luca med leti 1572 in 1574 med Ogrsko in Kranjsko pretovoril ogromne količine vina, saj je njegov vinski davek presegel polovico vseh vinskih dajatev na Metliškem.

Pečat, odtisnjen s pečatnikom metlike iz 14. Stoletja. (Narodni muzej Slovenije, inv. Št. N 2481)

Spletna trgovina Belokranjski izdelki deluje po principu združevanja ponudbe ponudnikov iz Bele krajine in nastopa kot centralna točka za prodajo prek spleta.

Obrazložitev pojmov statusa zaloge:

  • Izdelek na zalogi pri ponudniku: v trenutku naročila preverimo s ponudnikom aktualno zalogo in hitrost prenosa v naše skladišče od kjer odpremimo paket. Zaradi narave komunikacije s ponudniki lahko traja tudi do 3 delovne dni za pridobitev točnih informacij. Odprema izdelka je opravljena v 1 delovnem dnevu od prejema zaloge od ponudnika v naše skladišče.
  • Izdelek ni na zalogi: niti pri ponudniku, niti v našem skladišču ni zaloge izdelka. Nekatere izdelke s tem statusom je vseeno mogoče naročiti – ponudnik izdelek izdela po naročilu ali najdemo zalogo pri drugem prodajalcu. Odprema izdelka je pogojena s prejetjem v zalogo in lahko traja 14 delovnih dni.
  • Manj kot X / Vsaj X kosov na zalogi: izdelek je na zalogi v našem skladišču. Zaloga se posodobi 3x dnevno. V trenutku naročila stranko obvestimo, kdaj se bo izvršila odprema. Naročila potrjena s plačilom odpremimo še isti delovni dan, če je naročilo preverjeno z naše strani do 16. ure. V nasprotnem primeru obdelamo naročilo prvi naslednji delovni dan.

Paketi z izdelki več ponudnikov

Belokranjski izdelki združujemo ponudbo več ponudnikov na enem mestu. Pri naročilih, kjer so v enem naročilu združeni različni ponudniki, se šteje za rok odpreme tisti, ki je med vsemi izdelki najdaljši.

Naročnik lahko zahteva pošiljanje posameznih izdelkov ločeno, a s tem prevzame nase dodatno breme pošiljanja večih pošiljk – za vsako dodatno pošiljko strošek pošiljanja, ki se obračuna neposredno Pošti Slovenije ob prevzemu paketa, ali po dogovoru z nami – plačilo po predhodni ponudbi, plačilo preko PayPal oz. Stipe plačilne povezave, ipd.

Dostava s Pošto Slovenije

Iz splošnih pogojev Pošte Slovenije za dostavo paketov v prodajnem programu MojPaket so roki prenosa pošiljk določeni:

  • običajno D+1 po oddaji pošiljke;
  • najkasneje v roku D+3 po oddaji pošiljke.

Navedeni roki so informacijske dostave in zanje Pošta Slovenije ne jamči. Zamude, ki so posledica višje sile niso predmet kršenja obveznosti prenosa pošiljke.

Pakete, primerne za predajo v prenos, pripravljamo do najkasnje 16. ure in jih predamo v prenos najkasneje do 18. ure vsak delovni dan. Naročniki so o poteku izvajanja pošte storitve obveščeni preko SMS ali elektronskega sporočila navedenega ob naročilu. Sporočila pošlje Pošta Slovenije.