Sirova povitica | Gostišče Veselič
10,00  z DDV Dodaj v košarico

Sirova povitica | Gostišče Veselič

10,00  z DDV

Sirova povitica

 

Sirova povitica je pripravljena iz vlečenega testa, oblikovana pa je v podolgovato tanko štručko. Gospodinje dajo v nadev domačo skuto ali sir, prevreto smetano in jajce.
Povitica mora biti hrustljavo zapečena in soljena. Jed je svetlo rjave barve, praviloma pa mora biti med listi zrak, da niso sprijeti. Postreže se narezana na manjše kolobarje, zraven pa se prileže kozarec metliške črnine.

Izdelek je pridobil certifikat Belokranjsko

Preberite več o kolektivni blagovni znamki Bele krajine.

Kategoriji: , Šifra: veselic-002 Oznaka: Ponudnik:

Opis

Sirova povitica

 

Sirova povitica je pripravljena iz vlečenega testa, oblikovana pa je v podolgovato tanko štručko. Gospodinje dajo v nadev domačo skuto ali sir, prevreto smetano in jajce.
Povitica mora biti hrustljavo zapečena in soljena. Jed je svetlo rjave barve, praviloma pa mora biti med listi zrak, da niso sprijeti. Postreže se narezana na manjše kolobarje, zraven pa se prileže kozarec metliške črnine.

 

– veriga lokalnih dobaviteljev
– jed je na voljo skozi vse leto
– kratke dobavne verige, manjši ogljični odtis
– gostišče je vključeno v projekt Okusi Bele krajine

 

“V večji skledi zmešamo sestavine za vlečeno testo in naredimo hlebček. Hlebček premažemo z oljem in položimo v skledico, ki jo pokrijemo. Pustimo, da testo vsaj 30 minut počiva.
Po delovni površini razgrnemo večji sterilen prt in ga enakomerno posujemo z moko. Na prt položimo hlebček in ga pravokotno razvaljamo. Nato testo z rokami razvlečemo, da lahko skoraj vidimo skozi (do 5 milimetrov).
Robove testa odrežemo.
V skledi zmešamo sestavine za nadev in jih enakomerno razporedimo po razvlečenem testu.
Testo s pomočjo prta zvijemo v rolico, nato pa iz zvitega testa oblikujemo polža. Pekač namastimo in vanj položimo “polža”, ki ga premažemo z maslom. Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija.

Povitico pečemo v ogreti pečici slabih 40 minut. Serviramo jo tako, da jo zrežemo in ponudimo toplo.”

 

 

Morda vam bo prav tako všeč…