Sirova povitica | Gostišče Veselič
10,00  Dodaj v košarico

Sirova povitica | Gostišče Veselič

10,00 

Sirova povitica

 

Sirova povitica je pripravljena iz vlečenega testa, oblikovana pa je v podolgovato tanko štručko. Gospodinje dajo v nadev domačo skuto ali sir, prevreto smetano in jajce.
Povitica mora biti hrustljavo zapečena in soljena. Jed je svetlo rjave barve, praviloma pa mora biti med listi zrak, da niso sprijeti. Postreže se narezana na manjše kolobarje, zraven pa se prileže kozarec metliške črnine.

Izdelek ni na zalogi.

Kategoriji: , Šifra: veselic-002 Oznaka: Ponudnik:

Opis

Sirova povitica

 

Sirova povitica je pripravljena iz vlečenega testa, oblikovana pa je v podolgovato tanko štručko. Gospodinje dajo v nadev domačo skuto ali sir, prevreto smetano in jajce.
Povitica mora biti hrustljavo zapečena in soljena. Jed je svetlo rjave barve, praviloma pa mora biti med listi zrak, da niso sprijeti. Postreže se narezana na manjše kolobarje, zraven pa se prileže kozarec metliške črnine.

 

– veriga lokalnih dobaviteljev
– jed je na voljo skozi vse leto
– kratke dobavne verige, manjši ogljični odtis
– gostišče je vključeno v projekt Okusi Bele krajine

 

“V večji skledi zmešamo sestavine za vlečeno testo in naredimo hlebček. Hlebček premažemo z oljem in položimo v skledico, ki jo pokrijemo. Pustimo, da testo vsaj 30 minut počiva.
Po delovni površini razgrnemo večji sterilen prt in ga enakomerno posujemo z moko. Na prt položimo hlebček in ga pravokotno razvaljamo. Nato testo z rokami razvlečemo, da lahko skoraj vidimo skozi (do 5 milimetrov).
Robove testa odrežemo.
V skledi zmešamo sestavine za nadev in jih enakomerno razporedimo po razvlečenem testu.
Testo s pomočjo prta zvijemo v rolico, nato pa iz zvitega testa oblikujemo polža. Pekač namastimo in vanj položimo “polža”, ki ga premažemo z maslom. Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija.

Povitico pečemo v ogreti pečici slabih 40 minut. Serviramo jo tako, da jo zrežemo in ponudimo toplo.”

 

 

Spletna trgovina Belokranjski izdelki deluje po principu združevanja ponudbe ponudnikov iz Bele krajine in nastopa kot centralna točka za prodajo prek spleta.

Obrazložitev pojmov statusa zaloge:

  • Izdelek na zalogi pri ponudniku: v trenutku naročila preverimo s ponudnikom aktualno zalogo in hitrost prenosa v naše skladišče od kjer odpremimo paket. Zaradi narave komunikacije s ponudniki lahko traja tudi do 3 delovne dni za pridobitev točnih informacij. Odprema izdelka je opravljena v 1 delovnem dnevu od prejema zaloge od ponudnika v naše skladišče.
  • Izdelek ni na zalogi: niti pri ponudniku, niti v našem skladišču ni zaloge izdelka. Nekatere izdelke s tem statusom je vseeno mogoče naročiti – ponudnik izdelek izdela po naročilu ali najdemo zalogo pri drugem prodajalcu. Odprema izdelka je pogojena s prejetjem v zalogo in lahko traja 14 delovnih dni.
  • Manj kot X / Vsaj X kosov na zalogi: izdelek je na zalogi v našem skladišču. Zaloga se posodobi 3x dnevno. V trenutku naročila stranko obvestimo, kdaj se bo izvršila odprema. Naročila potrjena s plačilom odpremimo še isti delovni dan, če je naročilo preverjeno z naše strani do 16. ure. V nasprotnem primeru obdelamo naročilo prvi naslednji delovni dan.

Paketi z izdelki več ponudnikov

Belokranjski izdelki združujemo ponudbo več ponudnikov na enem mestu. Pri naročilih, kjer so v enem naročilu združeni različni ponudniki, se šteje za rok odpreme tisti, ki je med vsemi izdelki najdaljši.

Naročnik lahko zahteva pošiljanje posameznih izdelkov ločeno, a s tem prevzame nase dodatno breme pošiljanja večih pošiljk – za vsako dodatno pošiljko strošek pošiljanja, ki se obračuna neposredno Pošti Slovenije ob prevzemu paketa, ali po dogovoru z nami – plačilo po predhodni ponudbi, plačilo preko PayPal oz. Stipe plačilne povezave, ipd.

Dostava s Pošto Slovenije

Iz splošnih pogojev Pošte Slovenije za dostavo paketov v prodajnem programu MojPaket so roki prenosa pošiljk določeni:

  • običajno D+1 po oddaji pošiljke;
  • najkasneje v roku D+3 po oddaji pošiljke.

Navedeni roki so informacijske dostave in zanje Pošta Slovenije ne jamči. Zamude, ki so posledica višje sile niso predmet kršenja obveznosti prenosa pošiljke.

Pakete, primerne za predajo v prenos, pripravljamo do najkasnje 16. ure in jih predamo v prenos najkasneje do 18. ure vsak delovni dan. Naročniki so o poteku izvajanja pošte storitve obveščeni preko SMS ali elektronskega sporočila navedenega ob naročilu. Sporočila pošlje Pošta Slovenije.

Morda vam bo prav tako všeč…