Opis
Sirovi štruklji so pripravljeni po tradicionalnem lokalnem receptu.
Glavna sestavina štrukljev sta pšenična moka kmetije Klepec, ki se nahaja v
sosednji vasi, ter skute in smetane iz belokranjske kmetije Štrucelj.
– veriga lokalnih dobaviteljev
– jed je na voljo skozi vse leto
– kratke dobavne verige, manjši ogljični odtis
– gostišče je vključeno v projekt Okusi Bele krajine
– možna je kombinacija z različnimi omakami
“Najprej mehko zamesimo testo iz navedenih sestavin. Testo razvaljamo, ga premažemo z oljem in pokrijemo s folijo, da počiva vsaj pol ure.
Nato ga premažemo s stopljenim maslom in malo potresemo z drobtinami.
Nanje namažemo nadev in ga zvijemo nato narežemo na dolžine cca. 7 cm.
Tako pripravljene štruklje damo kuhati za 20 minut v slan krop. Kuhane štruklje zabelimo z na maslu prepraženimi drobtinami in serviramo.