Ciao Belo (2019) | 0,75L | Vinska klet Šuklje
12,00  z DDV Dodaj v košarico

Ciao Belo (2019) | 0,75L | Vinska klet Šuklje

12,00  z DDV

Ciao Belo je moderna različica tradicionalne bele zvrsti iz Bele krajine. Tako kot drugod v Sloveniji in srednji Evropi so tradicionalne zvrsti narejene iz sort, ki rastejo v sortno mešanih vinogradih, ki so jih podedovali od prejšnjih generacij. Ciao Belo letnik 2019 sestavljajo sorte 30% sauvignon, 30% laški rizling, 20 % kerner, 20% renski rizling

Skupaj:

Opomba: izdelek se prodaja samo v količinskem pakiranju (min. št. kosov = 3).

Kategorije: , , Šifra: VKŠ-002 Oznaka: Ponudnik:

Opis

SENZORIČNI ZAZNAMEK
Na nos zaznamo rumeno sadje (breskev, marelice) in rahlo cvetne arome, podprte s tropskim sadjem. V ozadju zaznamo tudi note suhih zelišč. Vino je srednjega telesa, mineralno, sveže z dolgim in prijetnim pookusom. Tipična sveža zvrst iz Bele krajine z modernim zasukom. Pijte od leta 2019 do 2021.

VINIFIKACIJA
Grozdje je bilo ročno potrgano v 15-kilogramske zaboje. Vinifikacija je potekala pri 15–18 °C ločeno za vsako sorto, nakar je vino zorelo še 7 mesecev na grobih drožeh. Končna zvrst je bila narejena pred stekleničenjem v juliju.

LETNIK 2018
Letnik 2018 je zaznamovala izjemno hladna zima z veliko snega, ki se je obdržal do konca marca. Zima, ki je v naši regiji nismo videli že desetletje. Začetek fenologije je bil pozen, a visoke aprilske in majske temperature so pospešile razvoj vinske trte. Zaradi spomladanskih zmrzali v prejšnjih dveh letih je trgatev ponudila veliko grozdja, ki ga je bilo potrebno konec julija strogo zredčiti, da bi dosegli želeno kakovost. Zaradi tople pomladi in poletja ter ne prevelikega vodnega stresa v juniju in juliju, so bile bele sorte potrgane že v začetku septembra, medtem ko je trgatev rdečih sort potekala v zadnjih dneh septembra po treh tednih idealnega, suhega in precej toplega vremena.