Semiška penina - Poseidon 0,75l v darilni skrinjici
89,00  Dodaj v košarico

Semiška penina – Poseidon 0,75l v darilni skrinjici

89,00 

Način pridelave: klasična metoda z zorenjem v morju
Alkohol: 12,0 % vol
Zorenje penine na kvasovkah: najmanj 30 mesecev (od tega 12 v morju)
Sortni sestav:

  • 80 % chardonnay
  • 20 % laški rizling


*PREKOMERNO PITJE ALKOHOLA ŠKODUJE ZDRAVJU

 

Zaloga: Izdelek je na zalogi.
Več informacij na info@belokranjski-izdelki.si

Kategoriji: , Šifra: KSP-005 Oznaka: Ponudnik:

Opis

Prvovrstna penina iz morja


Penina iz morja je postala pravi hit, saj navdušuje tiste, ki si želijo nekaj več hkrati pa ponuja priložnost za unikatno darilo. Zdaj zorenje vina v morskih globinah ni več nekaj novega. Je pa bilo novost leta 2010, ko smo tudi pri nas dobili penino iz morja – za kar je zaslužen g. Simonič.

Saj veste, da je penino potrebno ves čas obračati, ne? Zakaj ne bi tega poenostavili in delo namesto nas opravlja kar narava sama. Tako morje steklenice samodejno obračala 24 ur/dan.

Staranje pod morjem je bila takrat redkost v svetovnem merilu in Simoničevi so pionirji staranja penine iz morja. Semiška penina Poseidon je penina iz morja, ki je bilo njen dom kar 7 mesecev. Penina iz morja Poseidon (pridelana v Semiču) je zorela v Jadranskem morju pod znanim mostom v Maslenici pri Zadru. Na globini 30 metrov je zorela v 600 steklenicah in 200 glinenih amforah. Pridelovalec penin iz Semiča, g. Ivan Simonič, je pijačo poimenoval po bogu morja Pozejdonu.

Penina je najprej tri leta zorela na drožeh v kleti, potem pa v morju, kjer se ji je zaradi konstantne temperature cca 13°C dodatno izboljšala kakovost. Penina iz morja Poseidon je ustvarjena po klasični francoski metodi. Vsakodnevno zamudno obračanje pa je opravilo kar morje s svojim valovanjem.


* 7 mesecev
* 30 metrov
* 12-13°C
* 600 steklenic
* 200 amfor

 

Po 7 mesecih zorenja na kvasovkah so penino iz morja potegnili na kopno. Navadno Semiška penina Simonič zori 1 leto in 30 mesecev, a ta penina iz morja je na kvasovkah zorela še enkrat dlje. Tako je po več kot 2 letih zorenja v kleti Simonič v Semiču v Beli krajini, dozorela še v Jadranskem morju.

Penina iz morja pa je morski duh ujela tudi na zunanjost steklenice. Prebivalci Jadranskega morja, še posebej rakci in školjke, so se prijeli na steklenice in amfore. V pondubi je tako še posebna kolekcija penin iz morja v amforah – Semiška penina Poseidon v amfori. Res nekaj posebnega! Penina iz morja Poseidon je res nekoliko bolj starana, vsebuje manj kot 5 gramov sladkorja v litru penine, vendar pa je njen okus še vedno svež. 

 

Način pridelave: klasična metoda z zorenjem v morju
Alkohol: 12,0 % vol
Nepovreti sladkor: zelo suho (brut) 8 g/L
Skupne kisline: 7,5 g/L
Zorenje penine na kvasovkah: najmanj 30 mesecev (od tega 12 v morju)
Sortni sestav:

  • 80 % chardonnay
  • 20 % laški rizling

 

Vino je po drugem vrenju v steklenici zorelo v Jadranskem morju, na globini 30 metrov pri temperaturi 12-13 °C, kar pusti svoj pečat na aromi in svežini penine. Vsaka steklenica  je unikatna umetnina morja, zato jo tako zaradi okusa kot tudi izgleda steklenic postrežemo ob posebnih priložnostih. Penina je shranjena v leseni skrinjici.

Iščete izvirno darilo? Iščete nekaj kar bo osupnilo slavljenca? Penina iz morja – Semiška penina Poseidon je prava izbira!

Customer Reviews

Based on 1 review
100%
(1)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
M
Maja Begeš Cuznar
Top

Na izgled TOP. Je namenjeno kot darilo.