EKO arašidovo olje | Oljarna Pečarič
9,00 14,00  z DDV

EKO arašidovo olje | Oljarna Pečarič

9,00 14,00  z DDV

Hladno stiskano EKO arašidovo  olje jedilno nerafinirano in nefiltrirano, pridelano iz arašidovih jedrc na ekološki način.  Arašidovo olje vsebuje veliko beta karotena, vitamina E in vitamine skupine B, od rudnin pa olje vsebuje kalij, fosfor, magnezij in predvsem veliko železa. Eko arašidovo olje vsebuje alergen: arašid. Je pridelano 100% naravno in hladno stiskano olje.

Kategorije: , , Šifra: Ni na voljo Oznaki: Ponudnik:

Opis

Arašidovo olje je svetle barve (podobne kot rastlinsko) in je brez vonja, njegov okus sicer ni pretirano izrazit, a se ga občuti, in bo zagotovo popestril pripravo vaših jedi. Arašidovo olje pa je eno redkih rastlinskih olj, ki s segrevanjem ne izgubi svojih bogatih in koristnih sestavin.

Arašidovo olje je uporabno tudi za lajšanje različnih tegob (za zunanjo uporabo), v kozmetične namene in seveda, kot že omenjeno tudi v kulinariki.

Arašidovo olje, ki je resnično bogato s svojimi sestavinami, je olje, ki ga pridobivajo s hladnim stiskanjem nepraženih, a olupljenih arašidov.

Arašidovo olje je bogato z:

  • vitaminom E (je glavni antioksidant v našem telesu in ščiti celice pred oksidativnim stresom),
  • vitaminom B (pomemben za krepitev las, nohtov, koristi očem, jetrom, …),
  • esencialnimi maščobnimi kislinami (večkrat nenasičene maščobne kisline, ki jih naše telo potrebuje za normalno delovanje)
  • kalijem,
  • kalcijem.

Arašidovo olje je zaradi svoje sestave primerno za uravnavanje holesterola v krvi (saj zmanjšuje delež škodljivega holesterola), pomaga preprečevati kardiovaskularne bolezni, je učinkovit pri odvajanju žolča in odvečne vode iz telesa. In kot vsi oreščki, tudi arašidi in s tem arašidovo olje krepi možganske celice, izboljšuje spomin in tudi sluh.

Z zunanjo uporabo (olje vmasiramo) si lahko s pomočjo arašidovega olja blažimo tegobe kot sta artritis in revmatizem. V farmaciji je arašidovo olje pogosto sestavni del krem in preparatov, saj velja za zelo stabilno olje v mazilih, ki se ne vpija prehitro.

Izredno hranljivo olje, z energetsko vrednostjo 898 Kcal/100ml. Pogosto je cenejši nadomestek za oljčno olje. Velja, da je eno redkih olj, ki tudi s segrevanjem ne izgubi svojih koristnih sestavin in je tako obstojno tudi pri visokih temperaturah in je idealno za cvrtje. Seveda pa z njim lahko tudi pečete, kuhate in pripravljate solate. zaradi svojega okusa in arome pa je zelo priljubljeno v azijski kuhinji.

Dodatne informacije

Količina

100ml, 250ml