EKO arašidovo olje, 250ml | Oljarna Pečarič
14,00  Dodaj v košarico

EKO arašidovo olje, 250ml | Oljarna Pečarič

14,00 

Hladno stiskano EKO arašidovo  olje jedilno nerafinirano in nefiltrirano, pridelano iz arašidovih jedrc na ekološki način.  Arašidovo olje vsebuje veliko beta karotena, vitamina E in vitamine skupine B, od rudnin pa olje vsebuje kalij, fosfor, magnezij in predvsem veliko železa. Eko arašidovo olje vsebuje alergen: arašid. Je pridelano 100% naravno in hladno stiskano olje.

Manj kot 5 kosov na zalogi.

Kategorije: , , Šifra: OP-27 Oznaki: Ponudnik:

Opis

Arašidovo olje je svetle barve (podobne kot rastlinsko) in je brez vonja, njegov okus sicer ni pretirano izrazit, a se ga občuti, in bo zagotovo popestril pripravo vaših jedi. Arašidovo olje pa je eno redkih rastlinskih olj, ki s segrevanjem ne izgubi svojih bogatih in koristnih sestavin.

Arašidovo olje je uporabno tudi za lajšanje različnih tegob (za zunanjo uporabo), v kozmetične namene in seveda, kot že omenjeno tudi v kulinariki.

Arašidovo olje, ki je resnično bogato s svojimi sestavinami, je olje, ki ga pridobivajo s hladnim stiskanjem nepraženih, a olupljenih arašidov.

Arašidovo olje je bogato z:

  • vitaminom E (je glavni antioksidant v našem telesu in ščiti celice pred oksidativnim stresom),
  • vitaminom B (pomemben za krepitev las, nohtov, koristi očem, jetrom, …),
  • esencialnimi maščobnimi kislinami (večkrat nenasičene maščobne kisline, ki jih naše telo potrebuje za normalno delovanje)
  • kalijem,
  • kalcijem.

Arašidovo olje je zaradi svoje sestave primerno za uravnavanje holesterola v krvi (saj zmanjšuje delež škodljivega holesterola), pomaga preprečevati kardiovaskularne bolezni, je učinkovit pri odvajanju žolča in odvečne vode iz telesa. In kot vsi oreščki, tudi arašidi in s tem arašidovo olje krepi možganske celice, izboljšuje spomin in tudi sluh.

Z zunanjo uporabo (olje vmasiramo) si lahko s pomočjo arašidovega olja blažimo tegobe kot sta artritis in revmatizem. V farmaciji je arašidovo olje pogosto sestavni del krem in preparatov, saj velja za zelo stabilno olje v mazilih, ki se ne vpija prehitro.

Izredno hranljivo olje, z energetsko vrednostjo 898 Kcal/100ml. Pogosto je cenejši nadomestek za oljčno olje. Velja, da je eno redkih olj, ki tudi s segrevanjem ne izgubi svojih koristnih sestavin in je tako obstojno tudi pri visokih temperaturah in je idealno za cvrtje. Seveda pa z njim lahko tudi pečete, kuhate in pripravljate solate. zaradi svojega okusa in arome pa je zelo priljubljeno v azijski kuhinji.

Dodatne informacije

Količina

100ml, 250ml

Spletna trgovina Belokranjski izdelki deluje po principu združevanja ponudbe ponudnikov iz Bele krajine in nastopa kot centralna točka za prodajo prek spleta.

Obrazložitev pojmov statusa zaloge:

  • Izdelek na zalogi pri ponudniku: v trenutku naročila preverimo s ponudnikom aktualno zalogo in hitrost prenosa v naše skladišče od kjer odpremimo paket. Zaradi narave komunikacije s ponudniki lahko traja tudi do 3 delovne dni za pridobitev točnih informacij. Odprema izdelka je opravljena v 1 delovnem dnevu od prejema zaloge od ponudnika v naše skladišče.
  • Izdelek ni na zalogi: niti pri ponudniku, niti v našem skladišču ni zaloge izdelka. Nekatere izdelke s tem statusom je vseeno mogoče naročiti – ponudnik izdelek izdela po naročilu ali najdemo zalogo pri drugem prodajalcu. Odprema izdelka je pogojena s prejetjem v zalogo in lahko traja 14 delovnih dni.
  • Manj kot X / Vsaj X kosov na zalogi: izdelek je na zalogi v našem skladišču. Zaloga se posodobi 3x dnevno. V trenutku naročila stranko obvestimo, kdaj se bo izvršila odprema. Naročila potrjena s plačilom odpremimo še isti delovni dan, če je naročilo preverjeno z naše strani do 16. ure. V nasprotnem primeru obdelamo naročilo prvi naslednji delovni dan.

Paketi z izdelki več ponudnikov

Belokranjski izdelki združujemo ponudbo več ponudnikov na enem mestu. Pri naročilih, kjer so v enem naročilu združeni različni ponudniki, se šteje za rok odpreme tisti, ki je med vsemi izdelki najdaljši.

Naročnik lahko zahteva pošiljanje posameznih izdelkov ločeno, a s tem prevzame nase dodatno breme pošiljanja večih pošiljk – za vsako dodatno pošiljko strošek pošiljanja, ki se obračuna neposredno Pošti Slovenije ob prevzemu paketa, ali po dogovoru z nami – plačilo po predhodni ponudbi, plačilo preko PayPal oz. Stipe plačilne povezave, ipd.

Dostava s Pošto Slovenije

Iz splošnih pogojev Pošte Slovenije za dostavo paketov v prodajnem programu MojPaket so roki prenosa pošiljk določeni:

  • običajno D+1 po oddaji pošiljke;
  • najkasneje v roku D+3 po oddaji pošiljke.

Navedeni roki so informacijske dostave in zanje Pošta Slovenije ne jamči. Zamude, ki so posledica višje sile niso predmet kršenja obveznosti prenosa pošiljke.

Pakete, primerne za predajo v prenos, pripravljamo do najkasnje 16. ure in jih predamo v prenos najkasneje do 18. ure vsak delovni dan. Naročniki so o poteku izvajanja pošte storitve obveščeni preko SMS ali elektronskega sporočila navedenega ob naročilu. Sporočila pošlje Pošta Slovenije.