Medenjaki tete Milke po izvirni recepturi | Belokranjsko izročilo (samo slovenski opis)
7,00  Dodaj v košarico

Medenjaki tete Milke po izvirni recepturi | Belokranjsko izročilo (samo slovenski opis)

7,00 

Medenjaki so nedvomno stalnica praznične peke, saj lahko z njimi pričaramo najrazličnejše dišeče oblikovane podobe, ki razveseljujejo tako najmlajše kot malo starejše ljubitelje prazničnih dobrot. Medenjaki nas zagotovo spominjajo na božično obdobje v letu, a zagotovo presenečajo tudi skozi celo leto. Medenjaki ostajajo eden najlepših daril ob praznikih, rojstnih dnevih in posebnih priložnostih. Čedalje pogostejši pa so tudi kot novoletno darilo – za naše najbližje, sebi ali za poslovne partnerje.

Neto Količina: cca. 170 gramov

Sestavine: pšenična moka, med, maslo, jajca, orehi, sladkor, soda bikarbona, ingver, klinčki, cimet.

POZOR! Izdelek je unikatne narave in možna so odstopanja, saj ne gre za serijsko proizvodnjo. 

 

Dobava v roku 2 – 3 delovnih dni.

Več informacij na info@belokranjski-izdelki.si ali na telefon 040 398 528.

Izdelek na zalogi pri ponudniku.

Kategorije: , , Šifra: BIBI-004 Oznaka: Ponudnik:

Opis

Medenjaki tete Milke so narejeni po izvirnem receptu gospodinje Milke iz Črnomlja. So ročno izdelani in brez ojačevalcev okusa, točno takšni kot so bili Milkini. Na obrazu pričarajo nasmeh, saj obudijo spomine iz otroštva.

 

Ste že slišali za zgodbo tete Milke? 

Teta Milka je bila farovška gospodinja. Iz njene kuhinje je vedno prihajal nepozaben vonj po začimbah, kruhu, piškotih. Nepozabni so njeni edinstveni medenjaki, ki so se kar stopili v ustih, ostal pa je okus po medu, orehih, klinčkih in cimetu. Medenjaki tete Milke so narejeni po njenem receptu, ki je šel iz roda v rod. 

 

Bernarda Kump je ponosna, da lahko izvirno recepturo in slastne medenjake predstavi obiskovalcem njenega Medenega butika Bibi. Medenjaki tete Milke so potovali že na vse konce sveta, zdaj pa so na voljo tudi v spletni trgovini Belokranjski izdelki.

 

Medenjaki so nedvomno stalnica praznične peke, saj lahko z njimi pričaramo najrazličnejše dišeče oblikovane podobe, ki razveseljujejo tako najmlajše kot malo starejše ljubitelje prazničnih dobrot. Medenjaki nas zagotovo spominjajo na božično obdobje v letu, a zagotovo presenečajo tudi skozi celo leto. Medenjaki ostajajo eden najlepših daril ob praznikih, rojstnih dnevih in posebnih priložnostih. Čedalje pogostejši pa so tudi kot novoletno darilo – za naše najbližje, sebi ali za poslovne partnerje.

 

Poznate izvor medenjakov?

Nekoč, ko še ni bilo sladkorja v Evropi, so večinoma  delali pecivo iz medu. Med je bil namreč prvo sladilo. Medičarstvo – svečarstvo  je prastara obrt. Z medičarstvom so se začeli ukvarjati že stari Slovani v pradomovini za Karpati. Svoje običaje so prinesli v nove kraje v 6. in 7. stoletju alpski Slovani (Karantanci). Obrt  je tako stara že 1300 let.

Prva prodaja medenjakov pa je zabeležena v 16. stoletju, ko jih je bilo možno kupiti v samostanih, lekarnah in mestnih tržnicah. Do 18. stoletja so medenjaki preplavili tržnice skoraj celotne tedanje Evrope.

Peka medenih izdelkov na Slovenskem pa sega v 19. stoletje. Nekoč so te unikatno oblikovane medenjake pekli izključno ob največjih cerkvenih in družinskih praznikih. Pekli so jih kot slaščico, poročno darilo in kot poklon zaljubljencev.

Tako je jasno, da medenjaki še vedno predstavljajo izjemno simbolično darilo ob vsaki priložnosti. Preizkusite izvirno recepturo tete Milke in te belokranjske medenjake privoščite še svojim bližnjim. V njih je namreč ujeta nostalgija in topel praznični objem. Naj očarajo tudi vas.

Medenjaki tete Milke so skrbno zapakirani v papirnati embalaži, ki zaokroži čudovito unikatno darilo.

Sestavine: pšenična moka, med, maslo, jajaca, orehi, sladkor, soda bikarbona, ingver, klinčki, cimet.

ANG


Aunt Milka’s gingerbread

 

Aunt Milka was the rectory housewife. From her kitchen came an unforgettable aroma of bread, biscuits and spices. Her gingerbread melted in your mouth, but the taste of honey, walnuts, cloves and cinnamon remained. Aunt Milka’s gingerbread was made according to the recipe which has been passed down from generation to generation.

Spletna trgovina Belokranjski izdelki deluje po principu združevanja ponudbe ponudnikov iz Bele krajine in nastopa kot centralna točka za prodajo prek spleta.

Obrazložitev pojmov statusa zaloge:

  • Izdelek na zalogi pri ponudniku: v trenutku naročila preverimo s ponudnikom aktualno zalogo in hitrost prenosa v naše skladišče od kjer odpremimo paket. Zaradi narave komunikacije s ponudniki lahko traja tudi do 3 delovne dni za pridobitev točnih informacij. Odprema izdelka je opravljena v 1 delovnem dnevu od prejema zaloge od ponudnika v naše skladišče.
  • Izdelek ni na zalogi: niti pri ponudniku, niti v našem skladišču ni zaloge izdelka. Nekatere izdelke s tem statusom je vseeno mogoče naročiti – ponudnik izdelek izdela po naročilu ali najdemo zalogo pri drugem prodajalcu. Odprema izdelka je pogojena s prejetjem v zalogo in lahko traja 14 delovnih dni.
  • Manj kot X / Vsaj X kosov na zalogi: izdelek je na zalogi v našem skladišču. Zaloga se posodobi 3x dnevno. V trenutku naročila stranko obvestimo, kdaj se bo izvršila odprema. Naročila potrjena s plačilom odpremimo še isti delovni dan, če je naročilo preverjeno z naše strani do 16. ure. V nasprotnem primeru obdelamo naročilo prvi naslednji delovni dan.

Paketi z izdelki več ponudnikov

Belokranjski izdelki združujemo ponudbo več ponudnikov na enem mestu. Pri naročilih, kjer so v enem naročilu združeni različni ponudniki, se šteje za rok odpreme tisti, ki je med vsemi izdelki najdaljši.

Naročnik lahko zahteva pošiljanje posameznih izdelkov ločeno, a s tem prevzame nase dodatno breme pošiljanja večih pošiljk – za vsako dodatno pošiljko strošek pošiljanja, ki se obračuna neposredno Pošti Slovenije ob prevzemu paketa, ali po dogovoru z nami – plačilo po predhodni ponudbi, plačilo preko PayPal oz. Stipe plačilne povezave, ipd.

Dostava s Pošto Slovenije

Iz splošnih pogojev Pošte Slovenije za dostavo paketov v prodajnem programu MojPaket so roki prenosa pošiljk določeni:

  • običajno D+1 po oddaji pošiljke;
  • najkasneje v roku D+3 po oddaji pošiljke.

Navedeni roki so informacijske dostave in zanje Pošta Slovenije ne jamči. Zamude, ki so posledica višje sile niso predmet kršenja obveznosti prenosa pošiljke.

Pakete, primerne za predajo v prenos, pripravljamo do najkasnje 16. ure in jih predamo v prenos najkasneje do 18. ure vsak delovni dan. Naročniki so o poteku izvajanja pošte storitve obveščeni preko SMS ali elektronskega sporočila navedenega ob naročilu. Sporočila pošlje Pošta Slovenije.

Morda vam bo prav tako všeč…