Naravno milo Kolpski kamen - polsteno medeno milo | Belokranjsko izročilo
15,00  z DDV Dodaj v košarico

Naravno milo Kolpski kamen – polsteno medeno milo | Belokranjsko izročilo

15,00  z DDV

Polsteno medeno milo Kolpski kamen je narejeno ročno – na tradicionalen način po hladnem postopku in 100% naravno. Je brez umetnih barvil, brez sintetičnih dišav in brez konzervansov.

Velikost (ŠxVxD): 5 cm x 3 cm x 8cm
*Ker gre za unikaten ročni izdelek lahko mere odstopajo.

Primernost: Polsteno medeno milo je primerno za vse tipe kože, celega telesa in vsakodnevno rabo.
Uporaba: Polsteno milo zmočite pod toplo vodo in nežno odrgnite po koži. Milo po uporabi dobro sperite in hranite na suhem.

POZOR!
Izdelek je unikatne narave. Možna so odstopanja izgledu in merah, saj ne gre za serijsko proizvodnjo.
Hraniti izven dosega mlajših otrok. 

 

Dobava v roku 2 – 3 delovnih dni.

Več informacij na info@belokranjski-izdelki.si ali na telefon 040 398 528.

Izdelek je pridobil certifikat Belokranjsko

Preberite več o kolektivni blagovni znamki Bele krajine.

Opis

Kolpski kamen – polsteno medeno milo | Belokranjsko izročilo

Polsteno medeno milo Kolpski kamen je unikaten belokranjski izdelek. Gre za naravno medeno milo, ovito v polsteno (filcano) volno avtohtone pasme ovac Belokranjska pramenka. Barvano z naravnimi barvami. Kožo ob umivanju nežno zmasira, jo poživi in umije. 

Kolpski kamen je del ponudbe blagovne znamke “Belokranjsko izročilo, darilo z zgodbo”. Polsteno medeno milo Kolpski kamen je prejel DUO rokodelski certifikat Obrtne zbornice Slovenije, Art&Craft.

Polsteno medeno milo Kolpski kamen je narejeno ročno – na tradicionalen način po hladnem postopku in 100% naravno. Je brez umetnih barvil, brez sintetičnih dišav in brez konzervansov. Barnarda Kump je izkušena čebelarka in že dolgo opaža pozitivne lastnosti umivanja s polstenim medenim milom. Je zagovornica naravne pridelave in tako tudi izdelava polstenega medenega mila ni izjema. Pri milu ustvarjenem po hladnem postopku, temperatura nikoli ne preseže 40°C. Tako ohranimo vse zdrave naravne sestavine.

Kakovosten slovenski med že sam po sebi deluje antiseptično in zavira rast mikrobov. Belokranjski med ujet v unikatno polsteno medeno milo tako neguje kožo, ji vrača prvinski lesk in jo varuje pred negativnimi zunanjimi vplivi. Mnoge hranljive snovi medu pa hranijo naš največji človeški organ, kožo. Polsteno medeno milo je še posebej namenjeno občutljivi in suhi koži. Odličen je tudi pri umivanju otrok, saj je brez umetnih eteričnih olj. Priporočen za negovanje in umivanje celotnega telesa, tudi lasišča.

Zakaj je Bernarda kakovostno medeno milo ujela v polsteno volno avtohtone ovce? Da kožo ob umivanju še dodatno stimulira, poveča prekrvavljenost povrhnjice in krvnega obtoka (kapilar) ter temeljitejše spere umazanijo s kože. Ovčja volna, katera ovija milo nežno masira kožo in odstranjuje odmrle celice, kar koži povrne gladkost in sijaj.

Kaj sploh je polstenje? Polstenje je proces, pri katerem ročno polstimo obarvne kosme volnenih vlaken. V primeru Kolpskega kamna gre za volno avtohtone Belokranjske pramenke. Bernarda je uporabila mokro tehniko polstenja. Pri tej tehniki nastane volnena polst ali filc. Izdelki iz polstene volne so naravni, unikatni, ščitijo pred vročino in mrazom. 

Primernost: Polsteno medeno milo je primerno za vse tipe kože, celega telesa in vsakodnevno rabo.

Uporaba: Polsteno milo zmočite pod toplo vodo in nežno odrgnite po koži. Milo po uporabi dobro sperite in hranite na suhem.

Dodatne informacije

Teža 0,300 kg
Dimenzije 8 × 5 × 4 cm

Morda vam bo prav tako všeč…