Volneni izdelki

Za našo spletno trgovino smo izbrali volnene izdelke iz 100% ovčje volne. Vsi so izdelni ročno, iz domače volne belokranjskih ovac, vzrejenih na skromnih kraških pašnikih. Vsak izdelek nosi identiteto Bele krajine in vas prijetno razvaja s svojo funkcijo.

Ste že videli belokranjski podritnik iz volne? Ta služi kot podloga za sedenje na stolu ali sedežu avtomobila, primeren pa je tudi za sedenje na tleh. Tudi otroci ga obožujejo med igro na hladnih tleh. Zdaj bodo tudi oni lahko bolj zdravo posedali ob svojih najljubših igračah.

V ponudbi lahko najdete tudi volneno odejo. Njo vam priporočamo da jo imate s seboj na kampiranju, potovanjih ali javnih prireditvah na prostem, saj je naravna ovčja volna, naravni izolator, ki greje in hkrati ščiti pred mrazom in vročino.

Volneni copatki so vrhunski naravni izdelek, ki nastane s preprostim orodjem in spretnimi rokami tudi iz bolj grobe volne belokranjskih pramenk. Otrokom dajejo občutek topline, domačnosti in kanček belokranjske identitete.

Volna – tradicionalna klimatska naprava

Volna pozimi greje in poleti hladi. Zato ni nič čudnega, da so izdelki iz volne dobili vzdevek: tradicionalna klimatska naprava.

Vsi izdelki so je skvačkani iz volne belokranjskih pramenk. Gre za  avtohtone slovenske ovce s precej dolgo volno. To je tudi razlog, da lahko z lahkoto preživijo mrzle zime.

Ste vedeli, da ko so se vaščanke pozimi zbrale v hiši in kvačkale, so rekli, da so žene pri prelu. Tako so kvačkale volnene izdelke, ki so imeli v preteklosti izjemno zdravilno funkcijo. Saj ste že slišali za tisto: “Če boš sedel na mrzlem, boš dobil volka!” V resnici naj bi volk v tem primeru pomenil nekakšen prehlad, obolenje prebavil, ki pa ima precej mitološki izvor. Če jih je črvičilo, so včasih rekli, da se jim je v telo naselil volk ali lisjak, ki zdaj grize po črevesju in ne da miru.

Z našo spletno trgovino se trudimo oživeti in ohraniti kulturo volnenih izdelkov in smo prepričani, da čas volne spet prihaja.

Prikaz vseh 14 rezultatov