Kvačkana odejica (dekica) iz 100% ovčje volne | 70-75 x 70-75 cm
106,00  z DDV Dodaj v košarico

Kvačkana odejica (dekica) iz 100% ovčje volne | 70-75 x 70-75 cm

106,00  z DDV

Belokranjska kvačkana volnena odeja je izdelana ročno, iz domače volne belokranjskih ovac. Skrbi za vaše zdravje kot ogrinjalo ali podlaga za sedenje. Naj bo volnena odeja vaš sopotnik na kampiranju, potovanjih ali javnih prireditvah na prostem, saj je naravna ovčja volna, naravni izolator, ki greje in hkrati ščiti pred mrazom in vročino.

Zaloga: Izdelek je na zalogi.
Več informacij na info@belokranjski-izdelki.si

 

Opis

Volnena kvačkana odejica iz 100% ovčje volne


Volnena odejica je izdelana ročno, iz domače volne belokranjskih ovac, vzrejenih na skromnih kraških pašnikih. Odeja vas prijetno greje v hladnih dneh, lahko pa služi tudi le dekorativno.  Tudi otroci jo obožujejo med igro na hladnih tleh. Zdaj bodo tudi oni lahko bolj zdravo posedali ob svojih najljubših igračah.

Naj bo volnena kvačkana odejica vaš sopotnik na kampiranju, potovanjih ali javnih prireditvah na prostem, saj je naravna ovčja volna, naravni izolator, ki greje in hkrati ščiti pred mrazom in vročino. 

Volnena odeja je vrhunski naravni izdelek, ki nastane s preprostim orodjem in spretnimi rokami tudi iz bolj grobe volne belokranjskih pramenk. Odeja je lahko uporabljena kot ogrinjalo ali kot podloga za sedenje. V stanovanje prinese toplino, domačnost in kanček belokranjske identitete.

Volenena odeja – tradicionalna klimatska naprava

Odeja pozimi greje in poleti hladi. Zato ni nič čudnega, da je belokranjska odeja za sedenje iz volne, dobila vzdevek: tradicionalna klimatska naprava.

Ta okrasni in funkcionalni dodatek je skvačkan iz volne belokranjskih pramenk. Gre za  avtohtone slovenske ovce s precej dolgo volno. To je tudi razlog, da lahko z lahkoto preživijo mrzle zime.

Ste vedeli, da ko so se vaščanke pozimi zbrale v hiši in kvačkale, so rekli, da so žene pri prelu. Tako so kvačkale volnene odeje, ki so imele v preteklosti izjemno zdravilno funkcijo. Saj ste že slišali za tisto: “Če boš sedel na mrzlem, boš dobil volka!” V resnici naj bi volk v tem primeru pomenil nekakšen prehlad, obolenje prebavil, ki pa ima precej mitološki izvor. Če jih je črvičilo, so včasih rekli, da se jim je v telo naselil volk ali lisjak, ki zdaj grize po črevesju in ne da miru.

*** Narejeno v Beli krajini
*** 100% ovčja volna

Dodatne informacije

Dimenzije 70-75 × 70-75 cm

Customer Reviews

Based on 1 review
100%
(1)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
A
Anonimno
Kolena na toplem!

Malo je zeblo v pisarni, pa sem pokril kolena! :D

Darjan!
Hvala za super fotografijo.
Naj vam dobro služi,
Tomaž