Kvačkana odejica (dekica) iz 100% ovčje volne | 70-75 x 70-75 cm
106,00  Dodaj v košarico

Kvačkana odejica (dekica) iz 100% ovčje volne | 70-75 x 70-75 cm

106,00 

Belokranjska kvačkana volnena odeja je izdelana ročno, iz domače volne belokranjskih ovac. Skrbi za vaše zdravje kot ogrinjalo ali podlaga za sedenje. Naj bo volnena odeja vaš sopotnik na kampiranju, potovanjih ali javnih prireditvah na prostem, saj je naravna ovčja volna, naravni izolator, ki greje in hkrati ščiti pred mrazom in vročino.

Zaloga: Izdelek je na zalogi.
Več informacij na info@belokranjski-izdelki.si

 

Izdelek na zalogi pri ponudniku.

Opis

Volnena kvačkana odejica iz 100% ovčje volne


Volnena odejica je izdelana ročno, iz domače volne belokranjskih ovac, vzrejenih na skromnih kraških pašnikih. Odeja vas prijetno greje v hladnih dneh, lahko pa služi tudi le dekorativno.  Tudi otroci jo obožujejo med igro na hladnih tleh. Zdaj bodo tudi oni lahko bolj zdravo posedali ob svojih najljubših igračah.

Naj bo volnena kvačkana odejica vaš sopotnik na kampiranju, potovanjih ali javnih prireditvah na prostem, saj je naravna ovčja volna, naravni izolator, ki greje in hkrati ščiti pred mrazom in vročino. 

Volnena odeja je vrhunski naravni izdelek, ki nastane s preprostim orodjem in spretnimi rokami tudi iz bolj grobe volne belokranjskih pramenk. Odeja je lahko uporabljena kot ogrinjalo ali kot podloga za sedenje. V stanovanje prinese toplino, domačnost in kanček belokranjske identitete.

Volenena odeja – tradicionalna klimatska naprava

Odeja pozimi greje in poleti hladi. Zato ni nič čudnega, da je belokranjska odeja za sedenje iz volne, dobila vzdevek: tradicionalna klimatska naprava.

Ta okrasni in funkcionalni dodatek je skvačkan iz volne belokranjskih pramenk. Gre za  avtohtone slovenske ovce s precej dolgo volno. To je tudi razlog, da lahko z lahkoto preživijo mrzle zime.

Ste vedeli, da ko so se vaščanke pozimi zbrale v hiši in kvačkale, so rekli, da so žene pri prelu. Tako so kvačkale volnene odeje, ki so imele v preteklosti izjemno zdravilno funkcijo. Saj ste že slišali za tisto: “Če boš sedel na mrzlem, boš dobil volka!” V resnici naj bi volk v tem primeru pomenil nekakšen prehlad, obolenje prebavil, ki pa ima precej mitološki izvor. Če jih je črvičilo, so včasih rekli, da se jim je v telo naselil volk ali lisjak, ki zdaj grize po črevesju in ne da miru.

*** Narejeno v Beli krajini
*** 100% ovčja volna

Spletna trgovina Belokranjski izdelki deluje po principu združevanja ponudbe ponudnikov iz Bele krajine in nastopa kot centralna točka za prodajo prek spleta.

Obrazložitev pojmov statusa zaloge:

  • Izdelek na zalogi pri ponudniku: v trenutku naročila preverimo s ponudnikom aktualno zalogo in hitrost prenosa v naše skladišče od kjer odpremimo paket. Zaradi narave komunikacije s ponudniki lahko traja tudi do 3 delovne dni za pridobitev točnih informacij. Odprema izdelka je opravljena v 1 delovnem dnevu od prejema zaloge od ponudnika v naše skladišče.
  • Izdelek ni na zalogi: niti pri ponudniku, niti v našem skladišču ni zaloge izdelka. Nekatere izdelke s tem statusom je vseeno mogoče naročiti – ponudnik izdelek izdela po naročilu ali najdemo zalogo pri drugem prodajalcu. Odprema izdelka je pogojena s prejetjem v zalogo in lahko traja 14 delovnih dni.
  • Manj kot X / Vsaj X kosov na zalogi: izdelek je na zalogi v našem skladišču. Zaloga se posodobi 3x dnevno. V trenutku naročila stranko obvestimo, kdaj se bo izvršila odprema. Naročila potrjena s plačilom odpremimo še isti delovni dan, če je naročilo preverjeno z naše strani do 16. ure. V nasprotnem primeru obdelamo naročilo prvi naslednji delovni dan.

Paketi z izdelki več ponudnikov

Belokranjski izdelki združujemo ponudbo več ponudnikov na enem mestu. Pri naročilih, kjer so v enem naročilu združeni različni ponudniki, se šteje za rok odpreme tisti, ki je med vsemi izdelki najdaljši.

Naročnik lahko zahteva pošiljanje posameznih izdelkov ločeno, a s tem prevzame nase dodatno breme pošiljanja večih pošiljk – za vsako dodatno pošiljko strošek pošiljanja, ki se obračuna neposredno Pošti Slovenije ob prevzemu paketa, ali po dogovoru z nami – plačilo po predhodni ponudbi, plačilo preko PayPal oz. Stipe plačilne povezave, ipd.

Dostava s Pošto Slovenije

Iz splošnih pogojev Pošte Slovenije za dostavo paketov v prodajnem programu MojPaket so roki prenosa pošiljk določeni:

  • običajno D+1 po oddaji pošiljke;
  • najkasneje v roku D+3 po oddaji pošiljke.

Navedeni roki so informacijske dostave in zanje Pošta Slovenije ne jamči. Zamude, ki so posledica višje sile niso predmet kršenja obveznosti prenosa pošiljke.

Pakete, primerne za predajo v prenos, pripravljamo do najkasnje 16. ure in jih predamo v prenos najkasneje do 18. ure vsak delovni dan. Naročniki so o poteku izvajanja pošte storitve obveščeni preko SMS ali elektronskega sporočila navedenega ob naročilu. Sporočila pošlje Pošta Slovenije.

Customer Reviews

Based on 1 review
100%
(1)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
A
Anonimno
Kolena na toplem!

Malo je zeblo v pisarni, pa sem pokril kolena! :D

Darjan!
Hvala za super fotografijo.
Naj vam dobro služi,
Tomaž