Laneno knjižno kazalo z belokranjskim vzorcem
9,00  z DDV

Laneno knjižno kazalo z belokranjskim vzorcem

9,00  z DDV

Laneno knjižno kazalo z unikatnim belokranjskim vzorcem olajša označevanje strani v knjigi, ki jo berete. Je ročno izdelano iz domačega platna, prijetno na otip in prijazno na pogled. Zaradi izjemne trpežnosti materiala vas bo spremljala skozi celo življenje.

Opis

Laneno knjižno kazalo je izdelano iz izredno trpežne in kakovostne tkanine. Lan že od nekdaj slovi kot neuničljiv material. To dokazujejo tudi najrazličnejši laneni predmeti, ki se prenašajo iz roda v rod. Prava pristna lanena platna še vedno najdemo v krajih ob Kolpi. Tako tudi ni nič čudnega, da Vesna Veselič iz Marindola pri Adlešičih ustvarja toliko unikatnih lanenih izdelkov. Pri tem so ji v pomoč tudi znanje in izkušnje iz njene šiviljske poklicne poti. Ljubezen do domačega in belokranjskega pa je za piko na i. 

 

Knjižno kazalo, narejeno iz domačega lanenega platna, ponazarja duh Bele krajine. Vesnina knjižna kazala so unikatna in ročno izvezena. Laneno knjižno kazalo z unikatnim belokranjskim vzorcem olajša označevanje strani v knjigi ali reviji, ki jo berete. Je zelo prijetno na otip, zaradi strukture lanu in kakovostno izdelano. S svojim izgledom pa navduši vsakega bralca. Doda etno pridih in kaže, da spoštujete domače ter lokalno.

Lepo oblikovano knjižno kazalo pa je lahko tudi koristna spodbuda bralcem začetnikom in prijazen pomočnik pri jadranju med vrsticami. Zaradi izjemne trpežnosti materiala vas bo spremljala skozi celo življenje. Zato je tudi čudovito darilo za rojstni dan, kot protokolarno darilo, darilo ob posebnih priložnostih ali kot poslovno darilo. Podarite drugim ter sebi nekaj kar bo trajalo in simbolizira vztrajnost in trud – tako kot vztraja lan že tisočletja. Ni niti čudno, da je lan ena najbolj željenih tkanin skozi zgodovino.

 

Laneno platno ima značilen videz, kar ga uvršča med unikatne tkanine. Da je tkanina še toliko vrednejša pa zagotavlja ustvarjalka Vesna Veselič, ki laneno blazino izdeluje iz lokalnega materiala, pristnega domačega platna. Da ne omenjamo še ročno izvezenega belokranjskega vzorca, ki krasi laneno blazino. Zanj je potrebnega znanja, izkušenj, vztrajnosti in tudi truda. Laneno knjižno kazalo z belokranjskim vzorcem je zagotovo nepogrešljiva oprema vsakega strastnega bralca. Prilega se vsaki tiskovini in je primerna za vse generacije. Zavidanja vreden belokranjski izdelek po dostopni ceni, saj ga želimo približati vsakemu izmed vas. Predstavlja dediščino Bele krajine, raznolikost Slovenije in simbolizira trud. Ne pozabite, da je ročno izvezen in narejen iz domačega platna.

 

  • ročno delo
  • belokranjska vezenina
  • domače laneno platno
  • trajnostno
  • ekološko
  • Art&Craft certifikat

 

Vzdrževanje:
Laneno platno je izjemno enostavno tudi za vzdrževanje. Laneno blago je naravno kremno-bele barve s pranjem pa ne zbledi.
Je zagotovo najbolj odporno naravno vlakno. Laneno blago se lahko pere na temperaturi 40°C.

 

Opis ponudnika

Vesna Veselič že dolgo razveseljuje s svojim izjemnim ročnim delom. Nekdanja šivilja iz Adlešičev v Beli krajini je poznana po izdelovanju tradicionalnih pisanic in ustvarjanju platnenih izdelkov iz lanu. Njeno ohranjanje tradicionalne izdelave izdelkov je bilo opaženo. Za oba segmenta je prejela priznan certifikat rokodelstva Slovenije – strokovno ocenjevanje izdelkov domače in umetnostne obrti pri Obrtni zbornici Slovenije.

Dodatne informacije

Teža 0,10 kg
Dimenzije 15 × 3 × 0,3 cm
Vzorec

, , , ,

Morda vam bo prav tako všeč…