Laneno knjižno kazalo z belokranjskim vzorcem
9,00 

Laneno knjižno kazalo z belokranjskim vzorcem

9,00 

Laneno knjižno kazalo z unikatnim belokranjskim vzorcem olajša označevanje strani v knjigi, ki jo berete. Je ročno izdelano iz domačega platna, prijetno na otip in prijazno na pogled. Zaradi izjemne trpežnosti materiala vas bo spremljala skozi celo življenje.

Opis

Laneno knjižno kazalo je izdelano iz izredno trpežne in kakovostne tkanine. Lan že od nekdaj slovi kot neuničljiv material. To dokazujejo tudi najrazličnejši laneni predmeti, ki se prenašajo iz roda v rod. Prava pristna lanena platna še vedno najdemo v krajih ob Kolpi. Tako tudi ni nič čudnega, da Vesna Veselič iz Marindola pri Adlešičih ustvarja toliko unikatnih lanenih izdelkov. Pri tem so ji v pomoč tudi znanje in izkušnje iz njene šiviljske poklicne poti. Ljubezen do domačega in belokranjskega pa je za piko na i. 

 

Knjižno kazalo, narejeno iz domačega lanenega platna, ponazarja duh Bele krajine. Vesnina knjižna kazala so unikatna in ročno izvezena. Laneno knjižno kazalo z unikatnim belokranjskim vzorcem olajša označevanje strani v knjigi ali reviji, ki jo berete. Je zelo prijetno na otip, zaradi strukture lanu in kakovostno izdelano. S svojim izgledom pa navduši vsakega bralca. Doda etno pridih in kaže, da spoštujete domače ter lokalno.

Lepo oblikovano knjižno kazalo pa je lahko tudi koristna spodbuda bralcem začetnikom in prijazen pomočnik pri jadranju med vrsticami. Zaradi izjemne trpežnosti materiala vas bo spremljala skozi celo življenje. Zato je tudi čudovito darilo za rojstni dan, kot protokolarno darilo, darilo ob posebnih priložnostih ali kot poslovno darilo. Podarite drugim ter sebi nekaj kar bo trajalo in simbolizira vztrajnost in trud – tako kot vztraja lan že tisočletja. Ni niti čudno, da je lan ena najbolj željenih tkanin skozi zgodovino.

 

Laneno platno ima značilen videz, kar ga uvršča med unikatne tkanine. Da je tkanina še toliko vrednejša pa zagotavlja ustvarjalka Vesna Veselič, ki laneno blazino izdeluje iz lokalnega materiala, pristnega domačega platna. Da ne omenjamo še ročno izvezenega belokranjskega vzorca, ki krasi laneno blazino. Zanj je potrebnega znanja, izkušenj, vztrajnosti in tudi truda. Laneno knjižno kazalo z belokranjskim vzorcem je zagotovo nepogrešljiva oprema vsakega strastnega bralca. Prilega se vsaki tiskovini in je primerna za vse generacije. Zavidanja vreden belokranjski izdelek po dostopni ceni, saj ga želimo približati vsakemu izmed vas. Predstavlja dediščino Bele krajine, raznolikost Slovenije in simbolizira trud. Ne pozabite, da je ročno izvezen in narejen iz domačega platna.

 

 • ročno delo
 • belokranjska vezenina
 • domače laneno platno
 • trajnostno
 • ekološko
 • Art&Craft certifikat

 

Vzdrževanje:
Laneno platno je izjemno enostavno tudi za vzdrževanje. Laneno blago je naravno kremno-bele barve s pranjem pa ne zbledi.
Je zagotovo najbolj odporno naravno vlakno. Laneno blago se lahko pere na temperaturi 40°C.

 

Opis ponudnika

Vesna Veselič že dolgo razveseljuje s svojim izjemnim ročnim delom. Nekdanja šivilja iz Adlešičev v Beli krajini je poznana po izdelovanju tradicionalnih pisanic in ustvarjanju platnenih izdelkov iz lanu. Njeno ohranjanje tradicionalne izdelave izdelkov je bilo opaženo. Za oba segmenta je prejela priznan certifikat rokodelstva Slovenije – strokovno ocenjevanje izdelkov domače in umetnostne obrti pri Obrtni zbornici Slovenije.

Dodatne informacije

Vzorec

, , , ,

Spletna trgovina Belokranjski izdelki deluje po principu združevanja ponudbe ponudnikov iz Bele krajine in nastopa kot centralna točka za prodajo prek spleta.

Obrazložitev pojmov statusa zaloge:

 • Izdelek na zalogi pri ponudniku: v trenutku naročila preverimo s ponudnikom aktualno zalogo in hitrost prenosa v naše skladišče od kjer odpremimo paket. Zaradi narave komunikacije s ponudniki lahko traja tudi do 3 delovne dni za pridobitev točnih informacij. Odprema izdelka je opravljena v 1 delovnem dnevu od prejema zaloge od ponudnika v naše skladišče.
 • Izdelek ni na zalogi: niti pri ponudniku, niti v našem skladišču ni zaloge izdelka. Nekatere izdelke s tem statusom je vseeno mogoče naročiti – ponudnik izdelek izdela po naročilu ali najdemo zalogo pri drugem prodajalcu. Odprema izdelka je pogojena s prejetjem v zalogo in lahko traja 14 delovnih dni.
 • Manj kot X / Vsaj X kosov na zalogi: izdelek je na zalogi v našem skladišču. Zaloga se posodobi 3x dnevno. V trenutku naročila stranko obvestimo, kdaj se bo izvršila odprema. Naročila potrjena s plačilom odpremimo še isti delovni dan, če je naročilo preverjeno z naše strani do 16. ure. V nasprotnem primeru obdelamo naročilo prvi naslednji delovni dan.

Paketi z izdelki več ponudnikov

Belokranjski izdelki združujemo ponudbo več ponudnikov na enem mestu. Pri naročilih, kjer so v enem naročilu združeni različni ponudniki, se šteje za rok odpreme tisti, ki je med vsemi izdelki najdaljši.

Naročnik lahko zahteva pošiljanje posameznih izdelkov ločeno, a s tem prevzame nase dodatno breme pošiljanja večih pošiljk – za vsako dodatno pošiljko strošek pošiljanja, ki se obračuna neposredno Pošti Slovenije ob prevzemu paketa, ali po dogovoru z nami – plačilo po predhodni ponudbi, plačilo preko PayPal oz. Stipe plačilne povezave, ipd.

Dostava s Pošto Slovenije

Iz splošnih pogojev Pošte Slovenije za dostavo paketov v prodajnem programu MojPaket so roki prenosa pošiljk določeni:

 • običajno D+1 po oddaji pošiljke;
 • najkasneje v roku D+3 po oddaji pošiljke.

Navedeni roki so informacijske dostave in zanje Pošta Slovenije ne jamči. Zamude, ki so posledica višje sile niso predmet kršenja obveznosti prenosa pošiljke.

Pakete, primerne za predajo v prenos, pripravljamo do najkasnje 16. ure in jih predamo v prenos najkasneje do 18. ure vsak delovni dan. Naročniki so o poteku izvajanja pošte storitve obveščeni preko SMS ali elektronskega sporočila navedenega ob naročilu. Sporočila pošlje Pošta Slovenije.

Morda vam bo prav tako všeč…