Hiša vina Pečarič | Polsuha Rosalija | 0,75 L

9,76

Polsuha Rosalija je pridelana po klasični metodi iz chardonnaya in kraljevine. Vsaj dve leti zori na kvasovkah, nato pa jo kot vse Pečaričeve penine dopolnijo z ekspedicijskim likerjem iz lastno pridelanih predikatov. Primerno ohlajena se najbolj prileže kot aperitiv ali spremljava manj sladke jedi.

Opis

Polsuha Rosalija je pridelana po klasični metodi iz chardonnaya in kraljevine. Vsaj dve leti zori na kvasovkah, nato pa jo kot vse Pečaričeve penine dopolnijo z ekspedicijskim likerjem iz lastno pridelanih predikatov. Primerno ohlajena se najbolj prileže kot aperitiv ali spremljava manj sladke jedi.

 

Hiša vina Pečarič se nahaja v kraju Čurile pri Metliki. Družina Pečarič je z vinogradništvom tesno povezana že več stoletij. Na svoji domačiji imajo vinsko klet in razstavno-prodajni prostor. Njihovi vinogradi se razprostirajo na s soncem obdanim Vinomerjem in v Vidošičih. Pridelujejo tako rdeče kot bele sorte vin, kakovostna, vrhunska, predikatna pa tudi peneča vina. Uspehe žanjejo tudi že v negi sušenega slamnatega vina.
Predstavljajo se z vodenimi pokušinami izbranih vin, na katerih z besedo in kozarcem v roki predstavljajo kulturo pitja vina. Sprejemejo skupine do 60 oseb, ki jih skozi vodeno degustacijo razvajajo z odličnimi vini in belokranjsko pogačo. Za večje skupine, tečaje, seminarje in zaključene družbe je na voljo urejen tudi kongresni prostor.