Opis
Polsuha Rosalija je pridelana po klasični metodi iz chardonnaya in kraljevine. Vsaj dve leti zori na kvasovkah, nato pa jo kot vse Pečaričeve penine dopolnijo z ekspedicijskim likerjem iz lastno pridelanih predikatov. Primerno ohlajena se najbolj prileže kot aperitiv ali spremljava manj sladke jedi.
Hiša vina Pečarič se nahaja v kraju Čurile pri Metliki. Družina Pečarič je z vinogradništvom tesno povezana že več stoletij. Na svoji domačiji imajo vinsko klet in razstavno-prodajni prostor. Njihovi vinogradi se razprostirajo na s soncem obdanim Vinomerjem in v Vidošičih. Pridelujejo tako rdeče kot bele sorte vin, kakovostna, vrhunska, predikatna pa tudi peneča vina. Uspehe žanjejo tudi že v negi sušenega slamnatega vina.
Predstavljajo se z vodenimi pokušinami izbranih vin, na katerih z besedo in kozarcem v roki predstavljajo kulturo pitja vina. Sprejemejo skupine do 60 oseb, ki jih skozi vodeno degustacijo razvajajo z odličnimi vini in belokranjsko pogačo. Za večje skupine, tečaje, seminarje in zaključene družbe je na voljo urejen tudi kongresni prostor.