Semiška penina – odlično poslovno darilo

Semiška penina – odlično poslovno darilo

V vinogradniški družini Simonič gre obdelava vinograda iz roda v rod. Lastnik Ivan Simonič se je konec devetdesetih let 20. stoletja usmeril v proizvodnjo penin in postal prvi privatni pridelovalec penin v Beli Krajini. Semiška penina – polsuha je tako je leta 2000 zagledala luč sveta. Leto zatem je Semiška penina na sejmu v Gornji Radgoni dobila zlato medaljo – ocena 18,53 točke in osvojila drugo mesto med peninami. Ko je Semiška penina dobila nagrado je bilo jasno, da so na pravi poti in da je čas za nadaljnji razvoj. 

Bogata ponudba

Od takrat se je vsako leto povečevala količina pridelanih steklenic in nabor odlične penine. Semiška penina sedaj obsega že To so: Zlata semiška penina, Semiška penina – polsuha, Jantarna penina, Semiška penina Rose, Semiška penina – suha in polsuha, penina Primus ter Semiška zlata penina. V naboru penin so še posebne izdaje penine: peneča medica Medeja, Semiška penina Barrique, penina Poseidon v darilni skrinji in Poseidon Amfora v darilni skrinjici.

Semiška penina Barrique

Semiška penina Barrique je prav posebna, saj je pri  vino pred polnjenjem v šampanjske steklenice eno leto zorelo v barrique sodčkih. Nekaj posebnega je tudi Semiška zlata penina. Ta ima dodane lističe iz 23 karatnega zlata. Res unikatno poslovno darilo pa je lahko Semiška penin Poseidon, ki je dozorevala globoko pod gladino Jadranskega morja. Semiška penina Poseidon zori na globini 30 metrov in na konstantni temperaturi 12-13°C.

Posebna darilna embalaža

Naši naši bogati ponudbi lahko izbirate med posebnimi darilnimi embalažami. Za poslovno darilo po še posebej primerna Semiška zlata penina v darilni skrinjici (0,75 l), Semiška zlata penina v zlatem okvirju (1,5 l), penina Poseidon v darilni skrinjici (0,75) ter Semiška penina Poseidon Amfora v darilni skrinjici.

Semiška zlata Penina je na voljo v posebnih izvedbah. Imamo 3-literne in 6-literne izvedbe te najbolj znane belokranjske penine.

Kako je pridelana Semiška penina

Pridelava Semiške penine poteka po klasični metodi z drugim vrenjem v steklenici. Semiška penina ima za osnova vino iz grozdja sort chardonnay, sauvignon, laški rizling in kerner. Grozdje je dozorelo na semiških goricah, ki so del Belokranjskega vinorodnega okoliša.

Klet Semiške penine

Klet Semiške penine v Semiču je dom Semiške penine. Tam v podzemnih prostorih kleti, ki jo vodi Ivan Simonič nastajajo in zorijo odlične belokranjske penine. Klet semiške penina omogoča degustacije in ogled kleti. V prijetnem rustikalnem ambientu lahko gostijo do 60 ljubiteljev penečega vina. Na degustaciji nudijo pokušino desetih različnih penin, ki so tudi strokovno predstavljene in postrežene.

Poklonite izvirno poslovno darilo iz Bele krajine. Elegantno in unikatno, ter lokalno in odgovorno.
Poklonite darilo iz Bele krajine – destinacije odličnosti in prejemnice priznanja Green Slovenia.

Za vsa vaša vprašanja in dvome smo na voljo na info@belokranjski-izdelki.si.

Dodaj odgovor