XXL pletena volnena odeja
244,00  Dodaj v košarico

XXL pletena volnena odeja

244,00 

XXL volnena odeja je spletena iz 3 do 18 volnenih niti.
Nekoč bi bilo potratno toliko volne (2 do 8 kg) porabiti za eno odejo.
Danes je takšna odeja prestižen in uporaben okras sedežne garniture in stanovanja.

Izdelek na zalogi pri ponudniku.

Belokranjsko

Izdelek je pridobil certifikat Belokranjsko

Preberite več o kolektivni blagovni znamki Bele krajine.

Opis

Tončka Jankovič ustvarja z volno, lanom in konopljo. Materiale iz domačega okolja spoznava od otroštva, z njimi raste, išče uporabnost v njihovi novi pojavni obliki. Ustvarja v različnih tehnikah, blizu ji je predvsem pletenje, kvačkanje, polstenje ter šivanje.

Ovca je v Belokranjskem prostoru prisotna že stoletja. Njena ročno predelana volna je dopolnjevala doma narejena lanena in konopljina oblačila, saj je odličen naravni izolator, ki greje ter ščiti pred mrazom, lahko pa nas varuje tudi pred vročino.

Nekoč so volneni izdelki (nogavice, jope, kape, šali, rokavice, ogrinjala, obujki, kožuhi,…) odlično dopolnjevali lanena oblačila Belokranjcev. Pravijo da so ovce strigli dvakrat na leto: »ko hruške cvetijo in ko hruške medijo«. Oprano v Kolpi, posušeno, precofano ali pregrdašeno so predli v volneno nit ali polstili – v uporabne izdelke.

Božo Račič – Kume (1887-1980), učitelj, ravnatelj, pisatelj in zbiratelj različnega etnografskega materiala, je Belokranjce rad spomnil: »Čuda ôvac – čuda nôvac. Malo ôvac – malo nôvac.«

XXL volnena odeja je spletena iz 3 do 18 volnenih niti.
Nekoč bi bilo potratno toliko volne (2 do 8 kg) porabiti za eno odejo. Danes je takšna odeja prestižen in uporaben okras sedežne garniture in stanovanja.

Spletna trgovina Belokranjski izdelki deluje po principu združevanja ponudbe ponudnikov iz Bele krajine in nastopa kot centralna točka za prodajo prek spleta.

Obrazložitev pojmov statusa zaloge:

  • Izdelek na zalogi pri ponudniku: v trenutku naročila preverimo s ponudnikom aktualno zalogo in hitrost prenosa v naše skladišče od kjer odpremimo paket. Zaradi narave komunikacije s ponudniki lahko traja tudi do 3 delovne dni za pridobitev točnih informacij. Odprema izdelka je opravljena v 1 delovnem dnevu od prejema zaloge od ponudnika v naše skladišče.
  • Izdelek ni na zalogi: niti pri ponudniku, niti v našem skladišču ni zaloge izdelka. Nekatere izdelke s tem statusom je vseeno mogoče naročiti – ponudnik izdelek izdela po naročilu ali najdemo zalogo pri drugem prodajalcu. Odprema izdelka je pogojena s prejetjem v zalogo in lahko traja 14 delovnih dni.
  • Manj kot X / Vsaj X kosov na zalogi: izdelek je na zalogi v našem skladišču. Zaloga se posodobi 3x dnevno. V trenutku naročila stranko obvestimo, kdaj se bo izvršila odprema. Naročila potrjena s plačilom odpremimo še isti delovni dan, če je naročilo preverjeno z naše strani do 16. ure. V nasprotnem primeru obdelamo naročilo prvi naslednji delovni dan.

Paketi z izdelki več ponudnikov

Belokranjski izdelki združujemo ponudbo več ponudnikov na enem mestu. Pri naročilih, kjer so v enem naročilu združeni različni ponudniki, se šteje za rok odpreme tisti, ki je med vsemi izdelki najdaljši.

Naročnik lahko zahteva pošiljanje posameznih izdelkov ločeno, a s tem prevzame nase dodatno breme pošiljanja večih pošiljk – za vsako dodatno pošiljko strošek pošiljanja, ki se obračuna neposredno Pošti Slovenije ob prevzemu paketa, ali po dogovoru z nami – plačilo po predhodni ponudbi, plačilo preko PayPal oz. Stipe plačilne povezave, ipd.

Dostava s Pošto Slovenije

Iz splošnih pogojev Pošte Slovenije za dostavo paketov v prodajnem programu MojPaket so roki prenosa pošiljk določeni:

  • običajno D+1 po oddaji pošiljke;
  • najkasneje v roku D+3 po oddaji pošiljke.

Navedeni roki so informacijske dostave in zanje Pošta Slovenije ne jamči. Zamude, ki so posledica višje sile niso predmet kršenja obveznosti prenosa pošiljke.

Pakete, primerne za predajo v prenos, pripravljamo do najkasnje 16. ure in jih predamo v prenos najkasneje do 18. ure vsak delovni dan. Naročniki so o poteku izvajanja pošte storitve obveščeni preko SMS ali elektronskega sporočila navedenega ob naročilu. Sporočila pošlje Pošta Slovenije.