Kvačkani otroški copatki iz 100% ovčje volne
15,00  z DDV

Kvačkani otroški copatki iz 100% ovčje volne

15,00  z DDV

Belokranjski kvačkani volneni copatki za otroke, so izdelani ročno, iz domače volne belokranjskih ovac. Naj bodo volneni copatki sopotnik otroku na kampiranju, potovanjih ali javnih prireditvah na prostem, saj je naravna ovčja volna, naravni izolator, ki greje in hkrati ščiti pred mrazom in vročino.

Opis

Kvačkani otroški copatki iz 100% ovčje volne


Volneni otroški copatki so ročno izdelani iz domače volne belokranjskih ovac, vzrejenih na skromnih kraških pašnikih. Copatki bodo prijetno greli vaše malčke v hladnih dneh in jim hkrati nudili udobnost in domačnost.

Naj bodo volneni kvačkani copatki vedno z vami na kampiranju, potovanjih ali javnih prireditvah na prostem, saj je naravna ovčja volna, naravni izolator, ki greje in hkrati ščiti pred mrazom in vročino. 

Volneni copatki so vrhunski naravni izdelek, ki nastane s preprostim orodjem in spretnimi rokami tudi iz bolj grobe volne belokranjskih pramenk. Otrokom dajejo občutek topline, domačnosti in kanček belokranjske identitete.

Voleneni copatki – tradicionalna klimatska naprava

Volneni copatki pozimi grejejo in poleti hladijo, zato so dobili vzdevek: tradicionalna klimatska naprava.

Copatki so skvačkani iz 100% volne belokranjskih pramenk. Gre za  avtohtone slovenske ovce s precej dolgo volno. To je tudi razlog, da lahko z lahkoto preživijo mrzle zime.

Ste vedeli, da ko so se vaščanke pozimi zbrale v hiši in kvačkale, so rekli, da so žene pri prelu. Tako so kvačkale volnene izdelke, ki so imele v preteklosti izjemno zdravilno funkcijo. Saj ste že slišali za tisto: “Če boš sedel na mrzlem, boš dobil volka!” V resnici naj bi volk v tem primeru pomenil nekakšen prehlad, obolenje prebavil, ki pa ima precej mitološki izvor. Če se jim je vnel mehur zaradi hladnih nog, so včasih rekli, da se jim je v telo naselil volk ali lisjak, ki zdaj grize in ne da miru.

*** Narejeno v Beli krajini
*** 100% ovčja volna