Belokranjski izdelki

Belokranjski izdelki so izdelki izdelani v Beli krajini. Te nosijo identiteto Bele krajine.

Izdelki izvirajo iz vseh treh občin – Semič, Metlika in Črnomelj, in imajo vsak svoje posebnosti. Te se kažejo tudi v ljudskem izročilu in tradiciji, ki je živa še danes. S temi izbranimi slovenskimi izdelki ohranjamo tradicijo rokodelstva v Beli krajini. Predstavljamo značilno kulinariko in sodobne interpretacije dobro znane etnološke dediščine Bele krajine.

Spletna trgovina

Prepričani smo, da so to slovenski izdelki, na katere nismo ponosni le Belokranjci. Imajo namreč velik pomen za celoten slovenski narod. Tukaj je odlično belokranjsko vino in večkrat nagrajena Semiška penina. Belokranjske vezenine in tipični belokranjski vzorci ter odlična piva Pivovarne Vizir.

Naša majhna spletna trgovina s slovenskimi izdelki je dom tudi odličnim črnomaljskim prestam (Bernarda Kump, Medeni Butik Bibi) in ročno izdelanim medenjakom. Ne pozabimo na odličen belokranjski med naših vestnih čebelarjev, ki iz leta v leto zagotavljajo pričakovano najvišjo kakovost, kot jo ima naš slovenski med.

Ponosni smo tudi na knjige, ki vam bodo predstavile Belo krajino in njene skrite naravne bisere, ki jih je opisala Rozi Mohar. Za ljubitelje slovenske ljudske glasbe je Folklorna skupina Dragatuš pripravila dve zgoščenki. Belokranjske ljudske melodije so Vam ekskluzivno na voljo samo preko naše trgovine z belokranjskimi izdelki.

Še posebej pa smo ponosni na inovativne izdelke sodobnih rokodelcev in ustvarjalcev, ki tradicionalno belokranjsko izročilo prepletajo s sodobnimi tehnikami ali pa jih vključujejo v sodobne izdelke za vsakodnevno rabo. V naši bogati ponudbi lahko na primer najdete sodobni nakit iz kirurškega jekla ali naravni nakit iz volne z lesenimi dodatki.

V naši spletni trgovini najdete unikatne rokodelske izdelke, katerih glavna surovina je redko in dragoceno domače laneno platno in platno iz industrijske konoplje. Govorimo o nahrbtnikih, denarnicah in torbah iz domačega in 100% naravnega lanenega platna – ti imajo dekoracijo dobro znane tradicionalne belokranjske vezenine.

Medtem ko oblikovalki Kaja Julija Hrovat ter Vita Ivičič sodobne modne kose obogatita z identiteto likovne tradicije in rokodelstva značilnega za Belo krajino.

Marsičesa nismo omenili, zato vas vabimo, da raziskujete – naša spletna trgovina s slovenskimi izdelki je vedno odprta – dobesedno!

 

Prikazovanje 1–20 od 326 rezultatov